ANP
Volledig scherm
© ANP

Vanaf 17 januari tweede kans voor wie boosterprik heeft gemist

Vanaf maandag 17 januari komt er een herkansingsmoment voor alle Vlamingen die hun boosterprik hebben gemist. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag aangekondigd op een persconferentie over de stand van zaken van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen. Ook voor kinderen komt er een herkansing.

  1. Monique (68) zette als vaccinatiekampioene in Brugge al duizenden prikjes: “Het is pittig werk, maar je krijgt er ongelooflijk veel dankbaarheid voor terug”
    PREMIUM
    Brugge

    Monique (68) zette als vaccinatie­kam­pi­oe­ne in Brugge al duizenden prikjes: “Het is pittig werk, maar je krijgt er ongeloof­lijk veel dankbaar­heid voor terug”

    Niemand die in het vaccinatiecentrum van Brugge meer shifts op de teller heeft staan dan Monique Van Vooren (68). Ze kwam al 120 keer meehelpen als vrijwilliger, meestal met de spuit in de hand. Altijd vriendelijk, altijd bemoederend: je zou haast hopen dat je ‘boosterlady’ Monique treft als je voor dat boostervaccin moet langsgaan. “Twintigers zijn vaak het meest angstig voor zo'n spuitje, maar ik probeer hen altijd gerust te stellen.”