Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vanaf 1 oktober geen verplichte mondmaskers meer in middelbare scholen

De mondmaskerplicht vervalt vanaf 1 oktober ook in het secundair onderwijs in Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verteld na afloop van het onderwijsoverleg.

26 reacties

 • Jean Marie Callens

  1 maand geleden
  Voor de zoveelste keer legt Weyts de aanbevelingen van de experten naast zich neer ! De vaccinatiegraad is niet in alle scholen even groot. Men kan ook het mondmasker nog verplicht houden voor nietgevaccineerden.
 • denise vandendyck

  1 maand geleden
  Goede beslissing Diegene die er zich nog niet goed mee voelt mag er nog steeds voor kiezen zijn masker te dragen. Goede oplossing.
 • Marc Vinck

  1 maand geleden
  Niet meer dan logisch. Er zijn toch ministers die snelle en correcte beslissingen nemen. Toevallig Nva, enige echte beleidspartij.
 • jos kenis

  1 maand geleden
  Gelukkig beschikt minister Weyts wel over de nodige dosis gezond verstand.
 • Sofie Maelfeyt

  1 maand geleden
  Eindelijk!! Superblij om normaal te mogen en kunnen lesgeven. Opgelucht dat het onderwijs niet strenger wordt behandeld zoals vorig schooljaar wel het geval was.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Dit is jullie mening
  10

  HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng? Dit is jullie mening

  De coronacijfers in ons land stijgen verder. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten wegens meer coronabesmettingen. De quarantaineregels en de teststrategie zorgen voor ongenoegen bij verschillende stemmen in het onderwijsveld. Ze pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.