Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Jempi Welkenhuyzen

Vanaf 1 februari GAS-boetes mogelijk voor lichte verkeersovertredingen

Steden en gemeenten zullen vanaf 1 februari 2021 GAS-boetes mogen uitschrijven voor lichte snelheidsovertredingen op plaatsen waar maar 30 of 50 kilometer per uur gereden mag worden. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) krijgen de Vlaamse steden en gemeenten op die manier een extra hefboom om de verkeersveiligheid te bevorderen.

13 reacties

 • Maxim Jans

  1 maand geleden
  Dus je moet zorgen dat je steeds meer dan 20 km/u te hard rijdt, dan kan die GAS sukkel je niet beboeten maar wel opletten dat de politie je niet flitst.
 • Mario Roman

  1 maand geleden
  Boetes moeten uitgeschreven worden door de politie en niet door de stadsambtenaren
 • Jan Wuyts

  1 maand geleden
  Dat betekent dan het einde van de rechtsstaat. Bij een proces-verbaal wordt men gedagvaard wanneer men de overtreding betwist en zijn zaak wil bepleiten voor een rechter. Bij GAS-boetes moet men zelf een rechtszaak starten, en dus bijhorende kosten om zaak op de rol te plaatsen. De almachtige staat.
 • Nils De Vriendt

  1 maand geleden
  De willekeur van overtredingen beboeten met GAS boetes is een groot gevaar. Het is woord tegen woord. Dat van een "beëdigd ambtenaar" en dat van een gewone sukkel.
 • freddy vandersmissen

  1 maand geleden
  Dan kan je beter beginnen met duidelijke grote & zichtbare verkeersborden te plaatsen ipv die piepkleine bordjes die soms niet zichtbaar zijn door struiken of bomen.Geregeld weet ik pas dat ik in een zone 50 of 30 was als ik het bord einde zone 50 of 30 zie .
 1. Kristof Calvo: "Ik was het echt beu om felle oppositie te voeren"
  Play

  Kristof Calvo: "Ik was het echt beu om felle oppositie te voeren"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"