Vlag van het Vlaams Legioen, de extreem-rechtse groep waartoe Jürgen Conings behoort
Volledig scherm
PREMIUM
Vlag van het Vlaams Legioen, de extreem-rechtse groep waartoe Jürgen Conings behoort © RV

Van vrijwilligers voor de SS tot brandstichting in een asielzoekerscentrum: wat is het Vlaams Legioen waartoe Jürgen Conings behoort?

Vlaams Legioen. Zo heet de groepering waartoe Jürgen Conings behoort. Ze werd gesticht door de man die vorig jaar is opgepakt omdat hij het asielzoekerscentrum van Bilzen in brand gestoken zou hebben. Meestal trekken zulke groepen al wat oudere mannen aan. Maar bij het Vlaams Legioen duikt er ook een twintiger op die nog maar net militair is geworden.

 1. Problemen in bouwsector worden nog voor bouwverlof in kaart gebracht: “Vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn”
  15

  Problemen in bouwsector worden nog voor bouwverlof in kaart gebracht: “Vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn”

  Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne prak dinsdag met het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) en het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV), na de tragische instorting van een school in aanbouw in Antwerpen. Bij het ongeval kwamen in totaal vijf buitenlandse arbeiders om het leven. "Die vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn", zegt de PS-minister. Samen met de vakbonden werd afgesproken om nog voor het bouwverlof de problemen in kaart te brengen en in samenwerking met de werkgevers aan te pakken.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 1. Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

  Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

  De drie vakbonden hebben het ontwerp van sociaal akkoord goedgekeurd. Dat is meteen goed nieuws voor de regering. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) reageert dan ook tevreden: “Ik denk in de eerste plaats aan werknemers met lage lonen. Zij zullen profiteren van een stijging van 150 euro netto tegen 2026, bovenop de indexering. Deze stijging is historisch: het minimumloon is al sinds 2008 niet gewijzigd. De hele arbeidswereld zal er de vruchten van plukken.”