Volledig scherm
© Photo News

Van vier vaste vrienden in je bubbel naar tien per week: hoe zit dat juist, en wat zijn de “zes gouden regels”?

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om vanaf maandag 8 juni de veelbesproken bubbel-regel van vier vaste vrienden of familieleden fors uit te breiden. In de plaats mag je vanaf volgende week maximaal tien andere mensen zien. Dat mogen er elke week bovendien tien anderen zijn. Premier Sophie Wilmès (MR) had het op de persconferentie na afloop van de Veiligheidsraad over “zes gouden regels”.

28 reacties

 • Maria Wijnants

  6 maanden geleden
  Grote zever die bubbels . Hoe groot is die bubbel in de fabriek denkt ge? Werken 8 uur met mondmasker naar huis mondmasker in de straat mondmasker, in de winkel mondmasker. Slapen eindelijk mondmasker af. Dit is geen leven meer daar al aan gedacht EXPERTEN?? Dan te weten dat mondmasker virus NIET tegenhoudt?Ik ga Maggie De Block nog graag zien (is enige met gezond verstand)
 • Dirk Vregels

  7 maanden geleden
  De prive bubbel 10 personen de werk bubbel 100 personen de winkel bubbel 100 personen maakt dus 210 personen. Die Nationale Veiligheidsraad is zelf een grote luchtbubbel.
 • andre wouters

  7 maanden geleden
  1,5m ok maar hoe zit het dan in de auto?
 • Robin Roels

  7 maanden geleden
  ik dacht dat het niet 10 maar 10.000 was...
 • iryska kosynsky

  8 maanden geleden
  Ik hou me allang niet meer bezig met al dat gebubbel. Als ik zin heb om onder de mensen te zijn dan doe ik dat. Gelukkig is mijn bubbel (bewust) zo klein dat zelfs met de toelating van 10 personen ik er nog niet zou komen. Het enige dat ik mis is op restaurant gaan en toegegeven, mensen die eten serveren met mondkapjes op en plastiek schermen tussen tafels maken de beleving er nu niet echt fijner op dus dat zal ik niet meteen doen.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"