De logo's van de organisatoren achter de coronabetoging van zondag zoals die op de affiche verschenen
Volledig scherm
PREMIUM
De logo's van de organisatoren achter de coronabetoging van zondag zoals die op de affiche verschenen © RV

Van strijders voor de vrijheid hier tot fans van een dictator elders. Wie zat er achter de coronabetoging?

Dat er op de coronabetoging van zondag in Brussel geweldzoekers rondliepen, zoals voetbalhooligans en motorbendes, dat meldden we al. Maar wie organiseerde de mars en slaagde erin om meer dan 35.000 mensen op de been te krijgen? Een bonte verzameling organisaties, zo blijkt. Van oprecht bezorgde burgers tot doorgedreven complotdenkers. Van strijders voor de vrijheid hier tot fans van een dictator elders. En van onverdraagzame religieuzen tot rechts-extremisten natuurlijk.

2 reacties

 • Geert Landsman

  6 maanden geleden
  Als journalisten hun werk deden dan lieten ze de politiek hun leugens niet verspreiden. Dat ze de contracten met Pfizer eens openbaren om te beginnen.
 • Merel Depauw

  6 maanden geleden
  Dus gewoon, normale mensen uit alle hoeken van de maatschappij?
 1. Minister Frank Vandenbroucke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgpersoneel

  Minister Frank Vandenbrou­c­ke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgperso­neel

  België tekent in op de Europese aankoop van vaccins tegen het apenpokkenvirus. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, zo meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In totaal gaat het over 1250 vaccins voor de apenpokken. Dit zou voldoende zijn om 625 personen te behandelen. De vaccins zullen in het bijzonder worden ingezet bij zorgverleners. “De nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten, maakt dat we snel tot actie over kunnen gaan”, zegt Frank Vandenbroucke.
 2. Relschoppers waren voornamelijk gekende voetbalhooligans en Brusselse jongeren, sommigen betoogden niet eens mee
  PREMIUM
  Brussel

  Relschop­pers waren voorname­lijk gekende voetbalhoo­li­gans en Brusselse jongeren, sommigen betoogden niet eens mee

  Tientallen gesneuvelde ruiten, een geplunderde supermarkt, een verwoeste combi, enkele uitgebrande vuilnisbakken, zes gewonde politieagenten en één betoger die een deel van z’n hand verloor door een ontplofte vuurpijl. Ziedaar de balans van de ‘vreedzame’ manifestatie tegen de coronamaatregelen in Brussel. 45 heethoofden werden opgepakt, onder hen vooral voetbalhooligans en lokale jongeren die al gekend waren bij het gerecht.