Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Van "spuit maar in mijn trui" tot "hier is 200 euro": vaccinatiecentra krijgen vaker verzoekjes van antivaxers

In Brussel is een administratief medewerker op staande voet ontslagen nadat hij een vijftal kennissen in het systeem Vaccinnet had geregistreerd zonder dat zij een prik kregen. De man voegde de personen toe tijdens zijn shift in een vaccinatiebus. Maar ook elders lopen sommigen er de kantjes vanaf. “De controles zijn streng. Maar er zullen er altijd door de mazen van het net glippen”, klinkt het bij organisatoren van vaccinatiecentra.

38 reacties

 • Joan Lute

  1 maand geleden
  Wanneer iedereen vrij is om zelf te beslissen over vaccinatie wanneer de volksgezondheid in gevaar is vind ik dat de consequenties moeten zijn dat bij een eventuele covid besmetting na weigering vaccin het slachtoffer zelf aansprakelijk moet gesteld worden voor de Ziekenhuisfactuur en wat hij of zij aan de maatschappij kost. Zij kiezen immers bewust voor de gevaren die ze lopen. Ook moeten ze zich realiseren dat andere zorgen op de lange baan worden geschoven door hun onwil.
 • Ignace Van Bost

  1 maand geleden
  Waarom moeten we nog steeds een mondmasker dragen in de winkel of in de horeca? Om de niet-gevaccineerden te beschermen? Op die manier komt er nooit een einde aan. Een ding ze willen tweedracht dus is het aan ons eigen omdat niet toe te laten.
 • Hermans Andre

  1 maand geleden
  Voor alle duidelijkheid, diegene die de vaccinatie toedienen zijn geen ambtenaren maar vaak vrijwilligers gepensioneerd medisch geschoolde en chapo af voor diegene die zich daarvoor willen inzetten zij vullen diegene aan die het beroepshalve doen en betaald worden.
 • eli bosch

  1 maand geleden
  En naast diegene die betrapt is, hoeveel hebben er wel de dans ontsprongen in Brussel?
 • Marco Di Scarpa

  1 maand geleden
  Gelukkig zijn er nog integere mensen in de vaccinatiecentra die niet toegeven aan fraudeurs zoals Ingeborg. Eigenlijk zouden deze fraudeurs een flinke boete moeten krijgen om hand en spandiensten uit te lokken bij ambtenaren. Ik laat de vrije keuze inzake het al dan niet laten plaatsen van een covidvaccin in het midden.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?