Marc Van Ranst en onze journalist Stijn Defoirdt.
Volledig scherm
Marc Van Ranst en onze journalist Stijn Defoirdt. © HLN LIVE

Van Ranst: “We gaan andere dingen moeten doen dan nu om varianten buiten te houden”

Er is in ons land één nieuw vastgesteld geval met de meer besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Er worden op dit moment ook verschillende reizigers getest op de Zuid-Afrikaanse variant nadat ze besmet terugkwamen uit het land. Die resultaten zijn pas voor woensdag. “Je kan de varianten buiten houden, maar dan gaan we toch andere dingen moeten dan nu”, zei viroloog Marc Van Ranst aan VTM NIEUWS.

108 reacties

 • Marino Bendotti

  8 maanden geleden
  Reizen verbieden i.p.v. sterk afraden. Zo stopt het nooit
 • Mario Van der Linden

  8 maanden geleden
  Doe zoals in Singapore, wie wil reizen komt bij aankomst automatisch in een gecontroleerd hotel voor 14 dagen quarantaine en VERBLIJF OP EIGEN KOSTEN. Gedaan met pamperen.
 • Christian Deckers

  8 maanden geleden
  Onbegrijpelijk dat zichzelf tegensprekende experten dagelijks hun nikszeggende zegje mogen (of is het moéten) blijven doen. Pure brainwashing. Wees 1x flink, bewijs uw bekwaamheid als je die hebt en engageer u voor een resultaat, niet voor blabla tevoren en achteraf maar het resultaat. Aan de burger kan het onmogelijk nog liggen. Feestvierders terecht 2 maand effectief, hoelang moet de regering dan gaan zitten? Zij zijn bewézen verspreiders, de feestvierders zelfs niet.
 • Franky Verbrugge

  8 maanden geleden
  Je moet eens kijken op de vliegtuig radar het zijn gelijk mieren in de lucht en dan maar spreken van een verspreiding laat ons realistisch zijn niemand zal het tegenhouden
 • christianne bruyland

  8 maanden geleden
  Chloe Kezako zegt het kort, maar heel verstaanbaar, wil de regering hierop eens een klaar en duidelijk antwoord op verzinnen. Niet door Beke graag, want die draait rond de pot, misschien eens door de oppositie, dan gaan we misschien eens iets anders horen.
 1. Proces tegen kunstenaar Jan Fabre gaat op 25 maart van start
  Play

  Proces tegen kunstenaar Jan Fabre gaat op 25 maart van start

  Vandaag is in Antwerpen het proces tegen kunstenaar Jan Fabre (62) ingeleid. Er werd met alle partijen overeengekomen om het dossier op 25 maart en op 1 april te behandelen. Er worden twee volledige zittingsdagen voor uitgetrokken. De kunstenaar kwam in 2018 in opspraak. Verschillende (ex-)medewerkers van Fabre beschuldigden hem onder andere van pesterijen, intimidatie en seksueel overschrijdend gedrag. Wat wordt hem in Antwerpen juist ten laste gelegd? En welke straf riskeert hij daarvoor? VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens geeft uitleg in HLN Live.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.