screenshot
Volledig scherm
© screenshot

Van Ranst waarschuwt: “Wuhan-style lockdown komt dichterbij door wangedrag”

Viroloog Marc Van Ranst ziet met lede ogen aan hoe de coronamaatregelen niet door iedereen worden toegepast. Door het mooie weer lijkt het alsof steeds meer mensen moeite hebben om binnen te blijven. Van Ranst waarschuwt met een niet mis te verstane boodschap op Facebook. “Iedereen moet begrijpen hoe fragiel de situatie momenteel is.”

417 reacties

 • eric maier

  1 jaar geleden
  Mooi. Een nieuwe lockdown, of een totale, helpt de economie helemaal kapot en een diepe recessie en geen geld voor de gezondheidzorg is dan een absolute zekerheid. IK begrijp ze soms niet die virologen. Ze willen meer personen met antistoffen (ex besmette maw), en anderzijds willen ze het land plat. Snappen ze niet dat al die dingen aan elkaar hangen en het ene zonder het andere niet kan ? helaas wel waar.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Ten eerste : België is Wuhan niet, wij zijn geen geïndoctrineerde schapen. Ten tweede : iemand die het corona -virus al GEHAD heeft, zou in de mogelijkheid moeten zijn om vrij rond te lopen, te werken enz. Die is niet meer besmettelijk, en moet dus niet meer beroofd van zijn vrijheid (kan aangetoond worden met een speciaal plastic armbandje). Mensen ven hun vrijheid beroven zonder noodzaak is een misdaad. Onze regering heeft niet genoeg testen? Dat noem ik misdadig!!
 • jean-pierre Vander Gucht

  1 jaar geleden
  Mr Van Ranst, mogen wij U beleefd vragen wat meer bescheiden te zijn. Een ganse bevolking de les spellen ligt niet in je bevoegdheden. U wordt een gevaar voor jezelf.
 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Degenen die de geldende maatregelen aan hun laars lappen hebben geen respect voor alle hulpverleners ten tijde van corona. Ook al tonen ze op TV de vele ingezonden hartverwarmende boodschappen, een klein percentage verbrod het voor het merendeel van de bevolking.
 • Jo Hendr

  1 jaar geleden
  En maar dreigen dat hij doet Wuhan voor dezen die de social distancing niet respecteren ok Niet voor de andere die dat wel doen