Viroloog Marc Van Ranst ging in gesprek met onze reporter Stijn Defoirdt.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst ging in gesprek met onze reporter Stijn Defoirdt. © rv

Van Ranst: “Volle effect van lockdown zullen we deze tweede week van de herfstvakantie moeten zien”

“We zien nu het effect van de eerste set van maatregelen die genomen zijn. Op het effect van de lockdownmaatregelen moeten we nog een paar dagen wachten. Ik ben daar heel hoopvol over voor de tweede week van de herfstvakantie om daar het volle effect van te zien.” Dat zei viroloog Marc Van Ranst vanochtend aan onze redactie.

58 reacties

 • oswald billiet

  9 maanden geleden
  We moeten andermaal wachten op de bevrijdende woorden van Van Ranst. Als burger hoef je de dalende cijfers niet te interpreteren zonder het advies van de expert !
 • willy Adriaenssens

  9 maanden geleden
  Gaat terug stijgen ,dit te danken aan openbaar vervoer ,bus tram en trien zijn de grote boosdoeners ,mensen staan opeen gepakt als sardienen .
 • raf peeters

  9 maanden geleden
  Mis,ga je pas na een maand zien als de vakantiegangers  weer allemaal terug zijn  en zou niet wonderen  dat er weer een stijging zal plaatsvinden.
 • Dirk Van Den Bossche

  9 maanden geleden
  Raar , dat er gewenst wordt dat de scholen gesloten blijven omdat hier iemand met Kerst wil gaan skien, puur egoisme. Onderwijs is zogezegd bijzaak , maar skien blijkbaar niet dan.
 • John Reniers

  9 maanden geleden
  Hou toch alle scholen volledig dicht ! Onderwijs is nu toch bijzaak zeker. Scholen gesloten houden kost niets en heeft het meeste effect van alle maatregelen. Misschien kunnen we dan toch nog gaan skien met kerst !
 1. Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeksrechter aangesteld voor mogelijke onopzettelijke doodslag

  Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeks­rech­ter aangesteld voor mogelijke onopzette­lij­ke doodslag

  Er is een Luikse onderzoeksrechter aangesteld na de overstromingsramp van 14, 15 en 16 juli. In de provincie Luik kwamen daarbij 37 mensen om het leven. De onderzoeksrechter moet op zoek gaan naar eventuele verantwoordelijken, die vervolgd kunnen worden voor onopzettelijke doodslag, bij gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg. Dat zegt de procureur des Konings van Luik.