Viroloog Marc Van Ranst in de studio van VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst in de studio van VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Van Ranst vindt drempelwaarden bezetting intensieve zorg "weinig ambitieus"

Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) vindt de drempelwaarde van maximaal 500 patiënten op intensieve zorg voor de versoepelingen doorheen de zomer "weinig ambitieus". Dat heeft hij gezegd tegen VTM NIEUWS na afloop van het Overlegcomité. "Als er nog 500 mensen op de afdeling intensieve zorgen liggen, dan zijn grote evenementen geen goed idee", klonk het.

14 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  3 weken geleden
  Met vivaldi geraak je nooit uit de problemen, in 2024 zal de schuldenput dieper zijn dan de zee diep is.
 • Louise janssens

  1 maand geleden
  Van Ranst heeft 100% gelijk
 • Peter De Sadeleir

  1 maand geleden
  Zolang de politiekers beslissen wat kan en mag zullen we niet uit de misserie geraken en blijven op en neer gaan als een jo jo!.
 • Eric Leysen

  1 maand geleden
  Meer dan vierhonderd dagen lang op elke zender, tv en/of radio, in spelprogramma's,op markten, over alles en nog wat een mening, zelfs over onbenullige dingen die er helemaal niet toe doen. Er gaat er ene in een héél diep zwart gat vallen nu er versoepelingen aan zitten te komen. Kan hij eindelijk aan zijn politieke carrière beginnen waar hij overduidelijk op aast. Aan de linkerkant natuurlijk,dat was al héél lang duidelijk.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Die man moet dringend in de politiek gaan; wat een ambitie! Onze volgende minister van Volksgezondheid voor de pvda?
 1. Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch beschermpak in Koning Boudewijnstadion: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”
  Brussel

  Kunstenaar Wim Tellier dropt gigantisch bescherm­pak in Koning Boudewijn­sta­di­on: “Alsof hem niets kan overkomen, maar schijn bedriegt”

  Schijn bedriegt. Dat weet kunstenaar-fotograaf Wim Tellier als geen ander. Voor zijn nieuwste worp ‘Closer' dropte de creatieveling vandaag een gigantische installatie van een man in een beschermpak in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Maar binnenkort wordt de schijnbaar onaantastbare brandweerman overweldigd door moeder natuur. We namen een kijkje vanop 90 meter hoogte. “Denk maar aan hoe we corona aan het begin nog onderschat hebben. Wel, we weten hoe het is verlopen.
 2. OVERZICHT. Dit besliste het Overlegcomité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  OVERZICHT. Dit besliste het Overlegco­mité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn de vijf richtdata van een heus ‘versoepelpakket’ dat het Overlegcomité vandaag heeft voorgesteld. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Telewerk zal in juli niet langer verplicht zijn, reizen zal in principe kunnen en zelfs festivals vanaf half augustus. Alles weliswaar onder voorwaarden, maar dankzij de versnelde vaccinatiecampagne is de hoop groot.