Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © VTM NIEUWS

Van Ranst roept op om zelf contacten te beperken: “Men hoeft daarvoor niet te wachten op officiële maatregel”

Ook viroloog Marc Van Ranst beaamt dat het beperken van nauwe contacten een goed idee is, gezien de huidige coronacijfers. In VTM NIEUWS benadrukte hij dat de officiële maatregel het toelaat om vijf nauwe contacten te onderhouden, maar dat dat uiteraard geen minimum is. “Iedereen is vrij om het aantal nauwe contacten zo laag mogelijk te houden, zonder dat daar een verplicht cijfer op geplakt wordt.”

51 reacties

 • Willi Laureys

  12 maanden geleden
  Er wordt gerekend op de goede wil en er wordt weinig echt verboden. Beperk dit, beperk dat...maar zullen de Belgen dat wel doen? Het verleden vertelt ons van niet. Er zijn veel besmettingen bij sportmensen (voetbal, wielrennen), maar die mogen gewoon verder doen. Niet goed. Er wordt afgeraden van binnen te blijven, maar zal dat gebeuren? Besmettingen zullen dalen? Weet niet, ik hoop het, maar ik vrees van niet.
 • johan van Oevelen

  1 jaar geleden
  ik denk dat dienen Italiaan met zijn 1.5m kartonnen cirkel rond hem nog de verstandigste van allemaal was. Hoeveel mensen gaan opzij voor je als je elkaar gaat kruisen op een voetpad? of ben jij diegenen die altijd opzij gaat om de 1.5m te respecteren? (ja kan altijd op straa wandelen om effe te paseren he) Ik ben het beu. Ik loop met een stok met een zachte mob op en als de mensen te dicht komen duw ik ze weg. De reacties zijn van hen:"Hoe durf je!!" :) het helpt wel :)
 • Janssen Koen

  1 jaar geleden
  mensen zullen ZELF hun verantwoordelijkheid niet nemen anders zouden ze het al weken tot maanden geleden gedaan! burgerzin is onzin in belgie
 • Bea touzine

  1 jaar geleden
  Terug boetes uitdelen!! Dat was het enige dat hun in bedwang liet
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  In het verleden werden de ziekenhuizen in Ninove gesloten wegens winstbejag. De bewoners zijn daar op Aalst aangewezen, wat een probleem is voor niet mobiele en oude bewoners. Met de corona crisis wordt de politiek met de neus op de tekortkomingen geduwd. Besparingen kosten ook geld, véél geld bij noodsituaties. De burgemeester van Aalst is verkozen door zijn burgers en zijn standpunt is terecht : solidariteit hééft grenzen .
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?