Van Ranst over opening terrassen: "Komt er nu op aan om voorzichtig te zijn”

Viroloog Marc Van Ranst begrijpt dat het Overlegcomité de beslissing genomen heeft om de terrassen te heropenen op 8 mei, maar roept wel op tot voorzichtigheid. Een duurzame verbetering van de cijfers in de ziekenhuizen is er immers nog niet. "Vier mensen uit vier verschillende bubbels zonder mondmasker dicht bij elkaar rond een tafel, dat is een risico", zo heeft hij vrijdagavond gezegd op VTM.

38 reacties

 • Liliane Wuyts

  2 jaar geleden
  Ik moet die praat niet meer horen. Hetzelfde met de cijfers waar ze elke dag mee afkomen. Daarbij nog al die doemberichten. Mogen wij nog leven of ineens onze kop erbij leggen misschien. Wij hebben en mogen nu al niks meer, dus vergal het nu niet met jullie opgestoken vingertjes. Niet meer aan mij besteed. Richt jullie op diegenen die de kantjes ervan af lopen en aan alles hun broek vegen, en jullie weten goed genoeg wie dat zijn!
 • john Willaert

  2 jaar geleden
  Voorzichtig... We zijn al een jaar voorzichtig en nog besmettingen.. Wie gelooft die vent nog
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Die man is als een windhaan, hij draait gewoon mee. Eerst probeerde hij de terrassen te verhinderen, nu zegt hij hoe ze te gebruiken.. Hij is een typische dwarsligger.
 • Luc Vl

  2 jaar geleden
  Het is in feite heel simpel deze situatie,als wij allen tezamen ons gedrag niet aanpassen zoals het moet,dan worden wij door het virus afgestraft! Er zijn geen alternatieven Een goede Les voor gans de mensheid! Hopelijk leren wij er iets uit...
 • colt Walker

  2 jaar geleden
  klopt, heel voorzichtig zijn door vooral niet naar deze blaaskaak te luisteren, gewoon negeren is het beste...