Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven)
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) © HLN LIVE

Van Ranst over mogelijke heropening: “Kappers worden met de week essentiëler, maar beslissing ligt bij politiek”

Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of kappers en andere niet-essentiële contactberoepen vanaf 13 februari opnieuw de deuren kunnen openen. De vooraf beoogde drempels (800 besmettingen en 75 hospitalisaties per dag en dat 3 weken lang) zijn daarvoor nog lang niet gehaald, maar toch zet de politiek de deur op een kier. “Het zou een versoepeling zijn in mineur", zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN LIVE.

81 reacties

 • Stefaan De Vos

  2 maanden geleden
  Wat baat het alleen kappers te openen en niet de schoonheidsspecialistes? Wat baat het voor alle dames die met een mooi kapsel het kapsalon verlaten en daarna niet bij hun schoonheidsspecialiste langs kunnen? Half werk vrienden van Vivaldi.
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  Aan de heropening waren bepaalde voorwaarden gekoppeld. Aan geen enkele voorwaarde is voldaan en toch struikelen de politici over elkaar om te verkondigen dat dank zij hun de kappers opengaan. Ze geven nog maar eens toe aan de leeghoofdige schreeuwers.
 • Claude Rens

  2 maanden geleden
  Het is zeer duidelijk dat de meeste Belgen opteren om de kappers gesloten te houden. Ook de cijfers bevestigen dit. Waarom wil de regering daar tegen in gaan? Ik stel ze verantwoordelijk bij een nieuwe explosie.
 • Bern Vermeulen

  2 maanden geleden
  Haar doet geen pijn, is niet slecht voor de gezondheid, dus naar de kapper is en blijft een luxe risico, hoe je het nu ook bekijkt, en vrouwen die grijs zijn en dat dat nu uitkomt die moeten er zich maar bij neerleggen, als je sterft of op intensieve beland zal je heus geen probleem maken van je haarlengte, is dat echt zo moeilijk nog te wachten tot de vaccinaties af zijn. Allemaal ego, ik ik ik, ook de regering die liever alles open gooit dan de vaccinatie op te drijven. Volledig onbekwaam .
 • Tom Dekock

  2 maanden geleden
  Als alle 65-plussers gevaccineerd zijn is er geen enkele reden meer om nog welke maatregel ook te gaan nemen. We houden ons momenteel aan de regels om de ziekenhuizen te ontlasten, maar als de opnames zakken, moet men onmiddellijk alles terug openen. Ook al zijn er nog duizend besmettingen per dag, als dat bij jongeren is die niet in het ziekenhuis belanden, is dat geen enkel probleem en is er geen enkele reden om dit anders te behandelen dan een gewone griep!
 1. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

 2. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl