Marc Van Ranst
Volledig scherm
Marc Van Ranst © Photo News

Van Ranst over miljoenen Italianen in quarantaine: "Vraag is of dit proportioneel is”

Viroloog Marc Van Ranst heeft begrip voor de maatregelen van de Italiaanse regering, om grote delen van Noord-Italië in quarantaine te plaatsen, maar hij betwijfelt of ze wel proportioneel zijn. "We moet de feiten objectief bekijken", zegt hij zondag.

12 reacties

 • Stef De Vos

  2 jaar geleden
  Op de beelden uit Italië dragen de meeste mensen in de straat een mondmasker en hier zijn er amper voor dokters en verpleegsters. Hoe valt dat te verklaren?
 • Bruno Meurs

  2 jaar geleden
  Bekijk eens wie minister is van volksgezondheid in Italie. Roberto Speranza een lid van de vroegere communisten die zich vandaag democraten noemen. De Italianen zullen volgende keer beter weten als ze gaan stemmen. Leuk wordt het niet met communisten en andere linkse rakkers.
 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  De wetenschap is niet alwetend; ze leert alle dagen bij. Alle virussen zijn nog niet bekend en er ontstaan voortdurend nieuwe, zoals dat coronavirus. Dat het al een naam heeft, betekent dus nog niet dat de wetenschap weet wat het inhoudt, wie vooral gevaar loopt of hoe men zich kan beschermen of verzorgen.
 • Pascale Simmonds

  2 jaar geleden
  Wie gelooft er nog in U mijnheer Van Ranst ? En net daar zit nu het gevaar.... net zoals uw vriendin DE BLOCK... de bevolking heeft geen vertrouwen in jullie! En dat zal nefaste gevolgen hebben voor de medewerking om het virus in te dammen !
 • ben Verschuren

  2 jaar geleden
  Economisch gezien een ramp maar uiteindelijk gaan vele landen deze maatregel moeten toepassen. Er is onvoldoende medicatie om een groot aantal besmettingen aan te kunnen, India en China leveren niet langer aangezien ze zelf met een tekort zitten. Beter kort en krachtig optreden want nu blijft het aanslepen met alle gevolgen van dien.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Viroloog Steven Van Gucht: "Quarantaine zoals in Italië? Dat heeft weinig zin in België”

  Viroloog Steven Van Gucht: "Quarantai­ne zoals in Italië? Dat heeft weinig zin in België”

  Maatregelen zoals in Italië, waarbij miljoenen inwoners in het noorden van het land in quarantaine worden geplaatst, hebben "in een Belgische context weinig zin". Dat zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. Wat wel zou gebeuren, als het virus zich ooit zo in ons land zou verspreiden als in Italië, is dat de bevolking opgeroepen zou worden om deelname aan activiteiten te beperken en onnodige verplaatsingen te vermijden.