Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst

Van Ranst over feestende jongeren: “Avondklok voor deze zaken nuttig”

Naar schatting duizend jongeren kwamen deze avond samen op het Sint-Pietersplein in Gent. Ze dronken en dansten samen, vaak zonder mondmasker. De afstandsregels werden eveneens niet al te nauw genomen. Ook in Leuven was het bijzonder druk in het stadspark. Viroloog Marc Van Ranst reageert teleurgesteld. “De avondklok is voor deze zaken nuttig”, zegt hij in gesprek met HLN LIVE.

28 reacties

 • Steve Boon

  1 maand geleden
  Voor mij mag de avondklok definitief worden. Alle restaurants zijn bv om 23h al dicht want personeel wil toch niet langer meer werken. Zeg nu zelf, wat soort volk blijft er over na middernacht?
 • Ken Grootjans

  2 maanden geleden
  En daarmee geeft Van Ranst toe dat dit een puur repressiemiddel is die vele onschuldigen (die afstand houden en zich beschermen) treft. Is ook zo met andere (ongrondwettelijke) vrijheidsbeperkingen. Zuivere repressie. Virussen "worden" overgedragen tussen mensen (bij dicht contact of inademing besmette aerosol) en in mindere mate door besmette oppervlakken. Grijp in op dat niveau en controleer daarop, al de rest is onzin die enkel het draagvlak ondermijnt.
 • Jp Schepens

  2 maanden geleden
  Onze grootouders die in hun jeugd WO 1, WO 2, Spaanse Griep epidemie, beurs crash hebben overleefd waren van een ander soort dan de egoïstische luxe watjes 100 jaar later.
 • René Van Halen

  2 maanden geleden
  Als er een avondklok is blijven ze gewoon bij elkaar overnachten. Tegen overdag in een park samenkomen ga je ook niet verhelpen met een avondklok.
 • Rik Clarysse

  2 maanden geleden
  Mr Van Ranst: mijn geloof in U heeft een serieuze deuk gekregen; uw strengheid is verdwenen .
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen