Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © David Legreve

Van Ranst opnieuw gedagvaard door Nederlandse coronascepticus: “En weer gaan ze die zaak heel zichtbaar verliezen”

De Nederlandse coronascepticus Willem Engel heeft viroloog Marc Van Ranst voor een tweede keer gedagvaard voor laster. De Nederlander pikt het niet dat Van Ranst hem consequent een virusontkenner noemt. De inleidingszitting wordt al binnen twee weken gehouden, nauwelijks enkele dagen nadat een vonnis in het eerste dossier wordt uitgesproken.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Pick-uptrucks tot 15.000 euro duurder doordat fiscaal voordeel wegvalt
  Play

  Pick-uptrucks tot 15.000 euro duurder doordat fiscaal voordeel wegvalt

  Vanaf 1 januari worden pick-uptrucks even zwaar belast als gewone personenwagens. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Nu moeten eigenaars van een pick-up een lagere verkeersbelasting betalen en zijn ze vrijgesteld van de inschrijvingstaks. Dat fiscaal voordeel is oneerlijk en valt daarom weg, besliste de Vlaamse regering. Daardoor zouden nieuwe eigenaars in het eerste jaar alleen al tot 15.000 euro extra moeten ophoesten.