Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © VTM NIEUWS

Van Ranst: “Ons land is op goede pad om epidemische curve naar beneden te krijgen”

Het aantal nieuwe besmettingen is in ons land opnieuw licht gedaald. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering, al blijft de druk op de ziekenhuizen bijzonder groot. Viroloog Marc Van Ranst, die ziet dat ons land “op het goede pad is om de epidemische curve naar beneden te krijgen”, pleit er dan ook voor om het aantal nieuwe gevallen laag genoeg te houden. “Het moet onze ambitie zijn om hoogkwalitatieve coronazorg te combineren met excellente zorg voor andere ziekten”, schrijft hij op zijn Facebookpagina.

53 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Mijnheer Van Ranst zegt:  “Het moet onze ambitie zijn om het aantal nieuwe gevallen laag genoeg te houden om de contacttracing te kunnen laten functioneren om zoveel mogelijk nauwe contacten in quarantaine te plaatsen.” Dat hadden ze beter reeds in maart en april reeds gedaan, maar toen beweerde de overheid en mijnheer Van Ranst zelf dat het slechts een griepje was, en dat mondmaskers van geen enkel nut waren. De gevolgen van die uistspraken, zien we nu nog steeds... Achter de feiten hollen, ja?
 • Joske Zeeuw

  2 maanden geleden
  We zullen nog lang moeten balanceren tussen lockdown’s en versoepelingen om de economie een beetje te laten draaien. Is lockdown drie onwaarschijnlijk? Daar kunnen we nog eens over terugdenken tijdens lockdown 6.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Dat gaat hier snel zondag gingen we nog omhoog en een paar dagen later zakken we al het is goed maar met grote vraagtekens 
 • alfons schouwaerts

  2 maanden geleden
  Frank en alexander zijn goed bezig de curve naar beneden te halen, fout de bevolking doet hier de inspanningen zij hebben enkel de regeltjes opgelegd , na ze eerst te fel afgebouwd te hebben en de boel veel te lang te laten ontsporen.
 • Paul Van Heurck

  2 maanden geleden
  De besmettingen zakken niet maar stijgen minder snel dat is wel een groot verschil .
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt