Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Van Ranst: “Nu nog teruggevlogen Belgen preventief in quarantaine zetten heeft weinig zin”

Viroloog Marc Van Ranst ziet de situatie op Brussels Airport stilaan verbeteren, nadat er eerder deze week foto’s waren opgedoken van toekomende reizigers die aan de bagageband de omgangsafstand van anderhalve meter niet in acht namen. Dat verklaarde hij zaterdagavond op VTM NIEUWS.   

74 reacties

 • Tessa Vandermout

  1 jaar geleden
  Van Ranst wil ten koste van alles aan groepsimmuniteit doen en daar mensen voor opofferen. Nu hij er niet meer officieel voor kan en mag uitkomen dan maar op deze verdoken manier !
 • Marion van Ginneken

  1 jaar geleden
  En maar lekker eigenwijs blijven doen.Nog maar eens een bewijs voor mij dat de regering nooit naar zijn volk luistert ,zeker niet handelt voor hun bestwil en dat er altijd met 2 maten en gewichten worden gemeten.
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Behalve in China daar doen ze dit nog steeds.
 • Luc Melis

  1 jaar geleden
  Wie gelooft hem nog? Helemaal in het begin zei hij ook dat het maar een "griepje" was en ons niet te veel moesten van aantrekken.
 • gilberte Vergaelen

  1 jaar geleden
  En de vliegtuigen blijven maar komen. Zelfs in Oostende zeer druk op de luchthaven. Overvolle vliegtuigen met reizigers die niet gescreend worden. Feestjes in het week end in Izegem, Borgerhout en Mechelen. En wij 70 plussers maar ons best doen en binnen blijven. Ik begrijp er niets meer van!!
 1. Nog altijd landen op Zaventem vliegtuigen uit Madrid, waar één coronadode per kwartier valt: geen screening, wel advies “thuis te blijven”

  Nog altijd landen op Zaventem vliegtui­gen uit Madrid, waar één coronadode per kwartier valt: geen screening, wel advies “thuis te blijven”

  Eén dode per elke 16 minuten. Dat was de zware tol van het coronavirus in Madrid begin deze week. Ondertussen, vier dagen later, is de balans alleen maar zwaarder geworden. Met 498 doden en bijna 7.000 besmettingen wordt de Spaanse hoofdstad bijzonder zwaar getroffen. Toch landen er op Brussels Airport nog elke dag vluchten uit Madrid, en worden passagiers niet speciaal gescreend bij aankomst. Is dat nog te verantwoorden?
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschuldigt huis te decoreren met “posters van massamoordenaars”
  140

  Twitter blokkeert account Tom Van Grieken nadat hij politicus Vooruit beschul­digt huis te decoreren met “posters van massamoor­de­naars”

  Twitter heeft het account van Tom Van Grieken vergrendeld nadat hij er de voorzitter van Vooruit in het district Antwerpen van beschuldigde zijn huis te decoreren “met posters van massamoordenaars zoals Stalin en andere communistische propaganda”. In een reactie bij HLN Live maakt de Vlaams Belang-voorzitter duidelijk dat hij absoluut niet van plan is zijn tweet te verwijderen. “Ik word monddood gemaakt door een Amerikaanse multinational", klinkt het.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren