Marc Van Ranst
Volledig scherm
Marc Van Ranst © REUTERS

Van Ranst na verkeerde titel “nul compassie met feestvierders”: “Maar ik blijf nultolerantie tegen lockdownfeesten steunen”

“Marc Van Ranst na tragisch weekend van lockdownfeestjes: ‘Onfortuinlijk, maar nul compassie’”, zo luidde vanmorgen een titel van Knack.be bij een interview met de viroloog. Er volgde al snel een stroom van ontzette reacties op sociale media. “De ‘nul compassie’ verwees naar de nultolerantie voor lockdownfeestjes”, corrigeerde de viroloog, niet naar het tragische overlijden in Antwerpen. Ook Knack wijzigde wat later de titel van het interview.

 1. Virologen over nieuwe corona-uitbraak in West-Vlaams rusthuis: “80-plussers zijn niet ernstig ziek, wat een bijzonder goed resultaat is”
  PREMIUM
  Zwevegem

  Virologen over nieuwe corona-uit­braak in West-Vlaams rusthuis: “80-plus­sers zijn niet ernstig ziek, wat een bijzonder goed resultaat is”

  95 procent van de 295 bewoners en personeelsleden is gevaccineerd, maar toch is er een corona-uitbraak in woonzorgcentrum Sint-Amand in Zwevegem. Vijf 80-plussers zijn besmet, een nieuw bezoekverbod is van kracht. “Dit bewijst net dat de vaccins werken”, verduidelijken viroloog Marc Van Ranst en vaccinoloog Pierre Van Damme.
 2. Intussen bijna miljoen mensen op wachtlijst QVAX: hoeveel sneller kan je zo aan vaccin raken? Taskforce Vaccinatie legt uit
  49

  Intussen bijna miljoen mensen op wachtlijst QVAX: hoeveel sneller kan je zo aan vaccin raken? Taskforce Vaccinatie legt uit

  De eerste vaccinatie-uitnodigingen voor het brede publiek worden deze week verstuurd. Met de recordaantallen vaccinaties die de komende weken gepland staan, komt het ‘rijk van de vrijheid’ nu echt in zicht. Wie dat wil, kan zich ook nog altijd op de reservelijst laten plaatsen via QVAX. Bijna een miljoen landgenoten deed dat intussen al. Maar hoeveel sneller kan je op die manier aan een vaccin raken? Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie legt uit.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek