Van Ranst maakt zich zorgen over tweede knuffelcontact: “Dit kan enorme impact hebben”

“De grootte van dit pakket is opmerkelijk”, zo reageert een ongeruste Marc Van Ranst in VTM NIEUWS na het Overlegcomité. “Enkele lobbygroepen zullen wel tevreden zijn, maar men speelt toch wel gevaarlijk spel. Er mag niets fout gaan of we komen in de problemen.” Ook infectiologe en voorzitster van de GEMS-expertenraad Erika Vlieghe (UZA) reageert bezorgd op de versoepelingen. “De ziekenhuizen liggen tot de nok toe gevuld, daar is op dit moment geen enkele buffer.”

102 reacties

 • Jos Mardig

  4 weken geleden
  Als dat tweede knuffelcontact uit hetzelfde gezin komt maakt dat toch helemaal niets uit? Die slapen/wonen toch samen en steken elkaar toch aan. Binnenkort komen we in een situatie terecht waarin studenten niet naar school mogen, maar wel met een hoop op een terras. Goed over nagedacht allemaal hoor...
 • Rik Bogaert

  4 weken geleden
  Ja, idd, over zijn portemonnaie moet hij zich alleszins geen zorgen maken, het stroomt binnen! Wij zullen del op onze kin blijven kloppen!
 • tamara janssens

  4 weken geleden
  Op meer dan een jaar tijd is Corona nog helemaal niet weg geweest ondanks alle maatregelen die er al getroffen zijn. Eerst ligt het aan dit en dan aan iets anders en zo blijven we bezig. Griep is er ook elk jaar maar blijkbaar is die dit jaar op magische wijze verdwenen want elke overledene is gestorven aan COVID-19...?? Geef ons het normale weer terug, de meesten onder ons zijn dit grondig beu! Geen enkele maatregel gaat Corona doen verdwijnen zorg gewoon dat de mensen veilig zijn door vaccinat
 • Didier Stoefs

  4 weken geleden
  Doe u werk man waar ze u rijkelijk voor betalen.En kom met iets zinnig voor de dag.
 • John Verbeke

  4 weken geleden
  Ik voel me dom en onwetend, want ik lijk de enige te zijn die het niet beter weet dan de regering en de experts. Wat ik wel weet is dat ze moeten stoppen met dingen te zeggen als 'nog enkele weekjes', 'we zijn er bijna', 'binnenkort is meer mogelijk', want dat zorgt voor steeds meer teleurstellingen en is de reden waarom mensen afhaken.
 1. OVERZICHT. Dit besliste het Overlegcomité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus
  Play
  159

  OVERZICHT. Dit besliste het Overlegco­mité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn de vijf richtdata van een heus ‘versoepelpakket’ dat het Overlegcomité vandaag heeft voorgesteld. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Telewerk zal in juli niet langer verplicht zijn, reizen zal in principe kunnen en zelfs festivals vanaf half augustus. Alles weliswaar onder voorwaarden, maar dankzij de versnelde vaccinatiecampagne is de hoop groot.
 2. Van “medisch geheim” via “inschattingsfout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemeester Veerle Heeren
  Sint-Truiden
  187

  Van “medisch geheim” via “inschat­tings­fout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemees­ter Veerle Heeren

  Burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden heeft na de heisa over haar vroegtijdige vaccinatie een week achter de rug die ze allicht zo snel mogelijk wil vergeten. Wat vorige week begon met “medisch beroepsgeheim”, leidde een paar dagen later tot het erkennen van “een inschattingsfout” en eindigde maandagavond met “ontzettend veel spijt.” In de extra online gemeenteraad behield ze het vertrouwen van haar partij (CD&V) en coalitiepartners Open Vld en N-VA. Na afloop kondigde ze alsnog aan tijdelijk een stap opzij te zetten. Een terugblik.
 1. Brussels Airport in april nog altijd maar op tiende van normale aantal passagiers

  Brussels Airport in april nog altijd maar op tiende van normale aantal passagiers

  In april 2021 reisden er 250.065 passagiers via Brussels Airport, een daling met 89 procent ten opzichte van april 2019 (voor de coronacrisis), maar wel een iets hoger aantal dan in februari en maart. Dat meldt de luchthaven woensdag. Het lage percentage is een gevolg van het verbod op niet-essentiële reizen dat gold tot 18 april en van de vele reisbeperkingen en -voorwaarden, klinkt het. De luchtvracht bleef daarentegen sterk groeien: de volumes stegen met 72 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2020.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije