De grote cluster (20B) bevat stalen van 97 bewoners, 17 personeelsleden en de hulpsint. Er is verder nog een andere cluster met 6 stalen (stam 20A.EU2), 3 stalen (stam 20A.EU1), en 1 staal (stam 20A).
Volledig scherm
De grote cluster (20B) bevat stalen van 97 bewoners, 17 personeelsleden en de hulpsint. Er is verder nog een andere cluster met 6 stalen (stam 20A.EU2), 3 stalen (stam 20A.EU1), en 1 staal (stam 20A). © Twitter

Van Ranst geeft duiding bij zware dodentol in woonzorgcentrum: “De manier waarop sommigen hulpsint aanvielen is ongehoord”

In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft de dodentol verder oplopen. Sinds donderdag zijn er nog eens vijf bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus, wat het totale aantal nu op achttien brengt. Op zijn Facebookprofiel geeft Marc Van Ranst extra duiding. “De manier waarop sommige mensen de hulpsint aanvielen is ongehoord”, klinkt het.

118 reacties

 • Gino Sinnesael

  4 weken geleden
  Sinterklaas heeft het gedaan... Terwijl het onbegrijpelijk is waarom de regering(en) sedert het begin van de coronacrisis onze grenzen niet bewaakt hebben. Tot op de dag van vandaag kan iedereen België binnenkomen zonder enige vorm van medische controle. Enkel een document invullen waarop iedereen zich prima voelt. En dan is men verwonderd dat er extra besmettingen en overlijdens zijn... Dweilen met de kraan open, zegt zwarte Piet!
 • Peter Lysens

  4 weken geleden
  Ik heb meer last van al die hypocrieten die lekker anoniem levens verpesten dan de corona regels zelf. Ware gezichten komen naar boven maar ze kijken niet achter hun eigen masker. Afgunst en verveling zijn blijkbaar de motivator en niet de veiligheid.
 • Wesley Christiaens

  4 weken geleden
  Hier is uiteindelijk niemand in fout, de wereld is niet zwart - wit maar heel veel schakeringen van grijs. De hulpsinterklaas werkte er ook al jaren als vrijwilliger het is dus niet ondenkbaar dat velen dezelfde beslissing als de directie hadden genomen. Naderhand met het vingertje wijzen is natuurlijk gemakkelijk en geeft een fijn gevoel voor de moraal maar daar is niemand iets mee. Mooi van M.Vr om het voor die man op te nemen in deze moeilijke tijden. Prettige kerst voor iedereen.
 • camiel huughe

  4 weken geleden
  Deze goede Sint treft geen verwijt. Hij handelde m.i. uit genegenheid voor de oudjes en dacht (spijtig) niet over het gevaar na, zelf besmettingshaard te kunnen zijn. Fout is wel het bestuur van het centrum dat in zijn plaats had "moeten" denken over het risico en de man, als eigen personeelslid, tot voorafgaandelijk een tests had moeten verplichten. Morele schuld is voor het verantwoordelijk bestuur enorm !. Zelfs bij onvoldoend kritisch nadenken vooraf !
 • Jos Teugels

  4 weken geleden
  Ik werk in een woonzorgcentrum en wij hebben nog GEEN COVID-19 bewoners gehad en hopelijk blijft het zo. Stel je maar eens voor...je zit een ganse dag 7 op 7, weken die maanden worden met een minimum aan bezoek. Welk recht hebben wij om deze mensen alles af te nemen? Wat velen vergeten is dat een besmetting niet al te veel voorstelt. We hebben weliswaar enkele doden per jaar meer, maar dit is doordat de bewoners veelal met een palliatief statuut opgenomen worden.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"