Zes ondernemers dagvaarden viroloog Marc Van Ranst (uiterst rechts). Bovenste rij: Bart De Coninck, Tanguy Van Quickenborne, Tom De Bruyckere. Onderste rij: Rudi De Kerpel, Philip Nichelson en Patrick Vermaerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Zes ondernemers dagvaarden viroloog Marc Van Ranst (uiterst rechts). Bovenste rij: Bart De Coninck, Tanguy Van Quickenborne, Tom De Bruyckere. Onderste rij: Rudi De Kerpel, Philip Nichelson en Patrick Vermaerke. © Johannes Vande Voorde, Alexander Popelier, Sofie Van Hoof, Frederik Vollaert, Henk Deleu, Fred Debrock, Marc Baert

Van Ranst gedagvaard voor “roekeloze uitspraken”, maar die is niet onder de indruk: “Als ze het virus aanklagen maken ze meer kans”

Zes Vlaamse ondernemers hebben advocaat Walter Damen in de arm genomen om Marc Van Ranst te dagvaarden. Ze verwijten de viroloog dat hij  "ongenuanceerde en roekeloze uitspraken" deed die tot verwarring bij de bevolking en economische schade zouden hebben geleid. “Hij maakte tal van fouten. De druppel die de emmer deed overlopen, was toen hij opriep om niet naar Antwerpen te komen”, klinkt het. “Zijn geloofwaardigheid is aangetast.”

233 reacties

 • Marnix Malone

  10 maanden geleden
  Kalm blijven Marc. Je bent in je recht. Wanneer je wint, onmiddellijk een procedure inleiden wegens laster en eerroof..met een fikse (terechte) schadevergoeding erbovenop.
 • Peter Van Den Bossche

  11 maanden geleden
  De ondernemers zouden misschien beter het gebrek aan federale regering en lange termijnvisie aanklagen. De economische malaise als gevolg van deze politieke vaudeville in ons land zal veel meer schade veroorzaken dan de adviezen van Marc Van Ranst.
 • Sorin Dhondt

  11 maanden geleden
  Onder de indruk ? Nee toch niet van de bevolking...wie is dat? Aaaaaahja waar ik veel geld aan verdien door mijn aandeel in een bepaald mondmasker producent. Oei nu weet iedereen da toch wel zeker Ach, wat maakt het uit.. ik ga wel een dagje naar de Efteling. Zolang het maar ver weg is van de Antwerpse horeca en van niet Belgische ondernemers is. Dan is het goed! Aah nog één ding, draag jullie mondmasker altijd en verwissel vaak. Das goed voor mijn bank...euhem de bevolking uiteraard!
 • marc agneessens

  11 maanden geleden
  Nog een geluk dat er mensen zijn zoals m v ranst anders was het hier véél slechter afgelopen Agneessens Marc
 • Luk Goffin

  11 maanden geleden
  Van Ranst denkt dat hij een beleidsmaker is iplv een adviseur ! En bovendien blaast hij vaak koud en warm tegelijk. Dringend vervangen in het COVID advies team en niet meer op TV of andere publieke forums ...
 1. Rode Kruis zamelt recordbedrag van 30 miljoen euro in voor slachtoffers overstromingen

  Rode Kruis zamelt recordbe­drag van 30 miljoen euro in voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Het Rode Kruis heeft al meer dan 30 miljoen aan giften ontvangen na de overstromingen van 14, 15 en 16 juli. Zo’n 1,5 miljoen euro daarvan werd reeds besteed aan de aankoop van typische noodhulpgoederen zoals zaklampen, bedden, maaltijden, hygiënekits, opvangtenten, eerste medische hulp, psychologische ondersteuning enz., meldt Belga. Vlaams topman Vandekerckhove betreurt wel de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening: "Er zijn ook veel zaken die goed gebeuren, en die krijgen weinig aandacht. Dat is erg ontmoedigend”, zegt hij tegen VTM Nieuws.
 2. Staatsveiligheid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartphones

  Staatsvei­lig­heid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartpho­nes

  De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag.