Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © AFP

Van Ranst: “Er begint zicht te komen op volgorde waarin gevaccineerd zal worden”

Er begint zicht te komen op de volgorde waarin het coronavaccin toegediend zal worden eenmaal het voorhanden is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst. Over hoe die volgorde er precies zal uitzien, wil hij echter nog niet veel zeggen. “Dat zou bijzonder onverstandig zijn. Het is ook afhankelijk van de karakteristieken van het vaccin”, reageert hij bij HLN.

43 reacties

 • Jef Jansen

  1 jaar geleden
  Best eerst vragen aan Waalse vakbond.Die weigeren extra vervoer bussen.Voor de opening van de scholen.Met extra blootstelling voor corona tot gevolg.Volgens de Waalse pers ligt het corona probleem,in Vlaanderen.Meer doden in Vlaanderen dan in hun geweest.
 • leopold van heurck

  1 jaar geleden
  Hij weet het niet en kan het daarom niet zeggen hoe het allemaal zal verlopen en volgens mij zal het hier in Belgie een chaos worden zoals we dat al lang gewoon zijn.
 • John Rogers

  1 jaar geleden
  het duurt 2J voor men een zeer goed werkend vacin heeft en dan nog 1j testen op dieren muizen   jaar later pas op mensen en nog 1J later pas kunnen ze een raport maken van hoeveel % het vacin beschermd en wat zijn de neve werkingen van het vacin dat getesd is op de mens en dan nog afwachten op goedkeuring in europa en in eigen land nog 1J later dus wilt dit zeggen 6J duurd het om zeer goed beschermend vacin heeft en dan gaan we lockdown hebben 3m en versoepelingen 4m en terug 3m lockdown enz 
 • Albert Smout

  1 jaar geleden
  Beste François Van Moer,Ik deel volkomen uw mening.Wij, gepensioneerden, kunnen ons nog wel een tijdje koest houden.Ons inkomen is (hopelijk) gegarandeerd.Eerst de mensen in de vuurlinie (waaronder woonzorgcentra), dan alles in functie van het beperken van de verspreiding en van de jeugd en de economie (= ons pensioen!).
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Ben benieuwd  of er met dezelfde snelheid zal worden ingeënt dan dat we mondmaskers kregen toebedeeld .
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Waarom ouderen niet noodzakelijk als eersten het coronavaccin krijgen
  PREMIUM

  Waarom ouderen niet noodzake­lijk als eersten het coronavac­cin krijgen

  Het is nog lang niet zeker dat ouderen in de eerste rijen zullen staan als het vaccineren tegen het coronavirus begint. “Indien zou blijken dat het vaccin bij 65-plussers geen weerstand opbouwt, en bij jonge mensen wél, moet je voor de jongeren kiezen. Want we moeten niet alleen individuen beschermen, maar ook voorkomen dat het virus nog circuleert in de samenleving”, zegt emeritus professor Jan De Maeseneer (UGent). Hij pleit ook voor klare taal naar de bevolking: “We willen niet dat het Covid-vaccin de samenleving verdeelt in twee groepen: zij die het vaccin krijgen, en zij die moeten wachten.”