Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht zijn het erover eens dat, de goede bedoelingen van de organisatie ten spijt, het schrappen van Pukkelpop de juiste beslissing was.
Volledig scherm
PREMIUM
Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht zijn het erover eens dat, de goede bedoelingen van de organisatie ten spijt, het schrappen van Pukkelpop de juiste beslissing was. © VTM NIEUWS / Photo News

Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”

Pukkelpop wordt voor de tweede keer afgelast. De deltavariant van het coronavirus, nu verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de besmettingen in ons land, is de spelbreker. Maar experten waarschuwden maanden geleden al dat een vierdaags festival met 66.000 bezoekers ook in de derde week van augustus wellicht niet zou kunnen. Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst verklaren waarom het de juiste beslissing was Pukkelpop te schrappen.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Juryleden worden vandaag gekozen voor maandenlang terreurproces: wordt hun loon doorbetaald? En wat als ze ziek zijn?
  Play
  Binnenland
  4

  Juryleden worden vandaag gekozen voor maanden­lang terreurpro­ces: wordt hun loon doorbe­taald? En wat als ze ziek zijn?

  Vandaag worden uit 700 opgeroepen Brusselaars 12 effectieve en 24 reservejuryleden gekozen voor het grootste terreurproces ooit in ons land. Maar hoe verandert je leven als je plots jurylid moet zijn? Wat als je één zittingsdag mist? En krijg je een vergoeding? “Je loon wordt doorbetaald door de overheid”, legt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck uit.