Het eerste Belgische transitiehuis voor gedetineerden in Mechelen.
Volledig scherm
Het eerste Belgische transitiehuis voor gedetineerden in Mechelen. © Photo News

Van Quickenborne wil transitiehuizen structureel verankeren met 100 vaste plaatsen, bewoners getuigen over ervaring

Federaal vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil de transitiehuizen structureel verankeren. Dat zijn instellingen waar gedetineerden in de laatste fase van hun straf door een team van coaches worden begeleid bij hun terugkeer naar de maatschappij. Eind dit jaar lopen twee proefprojecten af, maar Van Quickenborne wil in de komende 12 maanden 100 structurele plaatsen voorzien in een zestal transitiehuizen. In VTM Nieuws getuigen enkele gedetineerden over hun ervaring in zo’n huis.

13 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  @leen hanssens : 't is bijzonder vriendelijk maar in Kortrijk hebben we er al meer dan genoeg, dankzij Q. Wij slaan graag onze beurt over.
 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Kortrijk ideaal, veel franstaligen van over de grens komen hier hun ding doen, wel, hij kan ze een woning geven en ze laten integreren.
 • Guy Soetewey

  1 jaar geleden
  Zorg er eerst eens voor dat die wet Lejeune afgeschaft word. Dat alle straffen uitgevoetd worden 3 moorden is 3 processen en 3 keer levenslang.
 • Bart De Roover

  1 jaar geleden
  voor gedetineerden is er meer geld dan voor gepensioneerden.
 • Peter Van Endert

  1 jaar geleden
  Volgens mij is er iets niet juist in het hoofd van quickenborne wie gaat dit weeral betalen. Hij weet het de Belgische bevolking natuurlijk
 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.