Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld)
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) © AFP

Van Quickenborne wil sekswerk decriminaliseren

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil sekswerk uit de strafwet halen. Dat antwoordde hij vandaag op een vraag van Open Vld-Kamerlid Marianne Verhaert in de plenaire vergadering van de Kamer.

54 reacties

 • Jens van den Broeck

  10 maanden geleden
  Was dat nog niet gebeurd dan? Man man
 • Lindsey Clauw

  10 maanden geleden
  Goede zaak. Als alles corect verloopt en de persoon het zelf wil,zie ik daar geen probleem in.
 • raf janssens

  10 maanden geleden
  Had reeds lang gebeurt moeten zijn dat deze mensen een statuut gekregen hebben.proficiat aan payoke om de strijd zolang te hebben kunnen vol houden .
 • Marinus Verbelen

  10 maanden geleden
  Als zelfstandige prostituee zijn huis - of raamhuur fiscaal aftrekbaar, net zoals bedlinnen, lingerie, sex-speeltjes enz...wat een goeie zaak is. Als pooier wordt je officieel werkgever en moet je van de inkomsten van je werkneemsters hun loon betalen. Aangezien het veel handenarbeid is zullen ze in het statuut van arbeider vallen en dus een uurloon krijgen. Daar zal ook een paritair comité voor opgericht moeten worden met minimumlonen. Er is dus nog werk aan de winkel.
 • Benny Verhamme

  10 maanden geleden
  @Kyra Perro dat is goeie kan je tenminste niet meer "bedrogen" uitkomen :). Nee sowieso het zou tijd worden. Ben er zelf geen fan van, maar ik heb nooit begrepen waarom dit als crimineel werd gezien door de overheid. Als die mensen dit nu zelf willen en dat dit niet onder dwang is zie ik niet waarom dit niet zou mogen.