Vincent Van Quickenborne, Open Vld-Kamerlid en burgemeester van Kortrijk.
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne, Open Vld-Kamerlid en burgemeester van Kortrijk. © Photo News

Van Quickenborne wil meer tolerantie tegenover dronken fietsers: “Geen straf voor wie geen tekenen van dronkenschap vertoont”

Open Vld wil fietsers die betrapt worden op rijden onder invloed van alcohol minder streng bestraffen. Wie te veel op heeft, maar geen tekenen van dronkenschap vertoont, zou volgens Kamerlid Vincent Van Quickenborne zelfs niet bestraft moeten worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

39 reacties

 • joachim albert

  2 jaar geleden
  Er staat wel dat de fietser geen uiterlijke tekenen van dronkenschap mag vertonen. Het blijft nog altijd strafbaar. Mensen die 4-5 pintjes hebben gedronken en nog goed zijn, die kunnen dan zonder schrik naar huis fietsen. Lees het artikel goed vooraleer u reageert.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Zeer zeker niet en zeker niet met de massale opkomst van E fietsen
 • Wouter Beyen

  2 jaar geleden
  Politieagent laten inschatten geeft altijd discussie. Andere limiet voor fietsers vastleggen, bv 0,8 en 1,3 promille en zelfde straffen als voor bestuurders motorvoertuig met limieten 0,5 en 0,8 promille.
 • Raoul Hoylaerts

  2 jaar geleden
  voor de auto ook dan?op de openbare weg is iedereen weggebruiker.reglementen op maat zeker?een reglement voor iedereen hetzelfde bestaat hier niet.
 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  en wat als het een elektrische fiets is...of zelfs een speedelec..gaan we hier ook differentiëren ???
 1. Fietsersbond pleit voor algemeen kader en duidelijkheid voor speedpedelec-rijders

  Fietsers­bond pleit voor algemeen kader en duidelijk­heid voor speedpede­lec-rij­ders

  De Fietsersbond pleit er voor om een algemeen richtkader uit te werken, zodat alle gemeenten en wegbeheerders op routes die speedpedelec-rijders gebruiken eenduidig zijn en er een logica is waar wel en waar niet mag gefietst worden. De Fietsersbond werkt samen met Fietsberaad Vlaanderen aan zo'n richtlijn die er tegen het einde van het jaar moet zijn, om die duidelijkheid en uniformiteit te geven. Dat zegt Wies Callens, woordvoerder van de Fietsersbond.