Vincent Van Quickenborne (Open Vld)
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne (Open Vld) © Photo News

Van Quickenborne wil lagere notariskosten bij aankoop woning

De gereglementeerde tarieven van notarissen, die voor het laatst in 1980 werden herzien, houden geen rekening met de maatschappelijke evolutie van de notariële activiteit. Dat zegt de FOD Economie vandaag na een analyse van het Prijzenobservatorium. Ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil dat de notariskosten die gepaard gaan met de aankoop van een woning goedkoper worden. 

 1. Je huis renoveren of een zwembad aanleggen met je aanvullend pensioen? Onze geldexpert legt uit hoe het werkt
  PREMIUM

  Je huis renoveren of een zwembad aanleggen met je aanvullend pensioen? Onze geldexpert legt uit hoe het werkt

  Je bent 50 jaar en je wilt een huis kopen, voor jezelf of om te verhuren. Of je wil misschien renoveren of een vakantieverblijf in het buitenland kopen. Wist je dat je dan jouw extralegaal pensioen kan gebruiken om dat te financieren? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit hoe je het aanpakt. “Een vastgoedinvestering doen via je pensioenreserve is niet alleen een manier om het je financieel wat makkelijker te maken, je doet er zelfs fiscale voordelen mee.”
 2. Steeds meer vastgoed wordt verkocht via Biddit: “Kosten voor de koper zijn lager dan bij een fysieke openbare verkoop”
  PREMIUM

  Steeds meer vastgoed wordt verkocht via Biddit: “Kosten voor de koper zijn lager dan bij een fysieke openbare verkoop”

  Vastgoed aankopen kan je op verschillende manieren doen. Een online platform dat steeds meer aan populariteit wint is Biddit, dat voor het eerst in september 2018 in gebruik werd genomen. Maar hoe verloopt zo’n online verkoop met biedingen? Wie kan er allemaal meevolgen? En wat zijn de valkuilen? Geldexpert Paul D’Hoore legt uit. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op