BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Van Quickenborne trekt vervroegd pensioen op tot 62

UpdateMinister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil een aantal pensioenhervormingen nog voor het einde van het jaar door Kamer en Senaat laten goedkeuren. Het uiteindelijke doel van de minister is te komen tot één groot pensioenstelsel voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen, zegt hij in De Tijd en Het Laatste Nieuws.

 1. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  186

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”
 2. Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel
  Meerle

  Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel

  Thijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...