Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van Quickenborne pleit voor meer mogelijkheden voor staatsveiligheid op internet

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pleit voor een zo snel mogelijke aanpassing van de wet van 1998 op de inlichtingendiensten om de Staatsveiligheid toe te laten om op sociale media te infiltreren in de strijd tegen terrorisme. Dat zei hij tijdens ‘C'est pas tous les jours dimanche’ op RTL-TVI.

9 reacties

 • Yves Cordy

  2 jaar geleden
  Met wat Quickie nu graag zou hebben zal het enige verschil tussen ons land en landen als zijn er : China, Noord-Korea, het vroegere Oostblok en andere totalitaire- en politiestaten enkel nog zijn dat hij er een zgn. "wettelijk" kader voor zal laten maken. Voornoemde regimes hebben iedere illusie van de wet al lang vergeten (onze huidige politici, in hun denken, ook al lang).
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Wat baat het de staatsveiligheid te laten vaststellen en schurken en terroristen te noteren, te volgen hun paden te noteren als dat alleen maar dient om later te zeggen. Ja ja we kenden hun het waren ISsers ze vormden een bende, ze waren illegaal in het land, ze zijn pas uit Syrie aangekomen, ze zijn pas kort geleden uit de gevangenis vrijgelaten. Justitie kan dan zijn hoofdbezigheid het aanleggen van excelbestandjes en bijhouden van de criminele feiten uitvoeren, een soort boekhoudsfunctie,
 • Spike Björk

  2 jaar geleden
  Door jarenlang slecht beleid waar jij deel van uitmaakte, konden de mogelijk terroristen hier massaal België binnenstromen. Nu kunnen jullie er geen weg mee, maar nog altijd willen jullie het niet geweten hebben. Hopelijk zijn jullie er bij de volgende verkiezingen niet meer bij, en zien we jullie nooit meer terug.
 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  In sommige landen is dat mogelijk, maar het is moreel nooit verantwoord dat degenen die moeten zorgen voor het volgen van de wet, dat zij die zelf zouden mogen overtreden.
 • Cris Verwilligen

  2 jaar geleden
  Hola, quickie. Infiltreren en onder een valse naam werken, akkoord. Alle mogelijke wettige dingen doen om een terrorist te pakken, ok. Maar misdaden gaan plegen om een potentiële (= vermoedelijke) terrorist te kunnen pakken. Dat gaat mij ietsje te ver, wat is dan het eindstation? wat mogen ze doen? Uranium verkopen? Staatsgeheimen verpatsen? afpersen?
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.