Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGA

Van Quickenborne: “Ook gevangenisstraffen onder 3 jaar zullen uitgevoerd worden”

Al veel te lang worden korte gevangenisstraffen in België niet of nauwelijks uitgevoerd en daar moet een einde aan komen. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gezegd op de persconferentie waar hij een substantiële verhoging van het budget voor justitie aankondigde. Anderzijds wil de minister ook dat gedetineerden beter begeleid worden, zodat recidive vermeden wordt.

103 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  De Tijd, Coen Geens, 60 terroristen en geradicaliseerde verlaten dit en volgend jaar gevangenis, en dan kan Quicky, Open VLD er kruimeldieven in opsluiten.
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Iedereen klagen maar als er plannen zijn voor een nieuwe gevangenis te bouwen zijn de bewoners waar ze gebouwd word ertegen.
 • Hubert Vanmechelen

  1 jaar geleden
  Quicky, Open VLD, gevangenisstraffen onder de 3 jaar zullen 'uitgevoerd' worden !? In een liberale context betekend dit geëxporteerd. Rest de vraag naar waar, niet in België dus !
 • Haverbeke Vincent

  1 jaar geleden
  Demagogie zoals steeds met de liberalen.
 • Franc saas

  1 jaar geleden
  gevangenisstraffen onder 3 jaar ? er is gewoon geen plaats !!
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Budget justitie met half miljard euro opgetrokken tegen 2024
  Binnenland

  Budget justitie met half miljard euro opgetrok­ken tegen 2024

  Het budget voor de verschillende actoren van justitie wordt tegen 2024 opgetrokken met bijna een half miljard euro. Daarbovenop wordt er in de periode 2021-2016 nog eens 137 miljoen euro geïnvesteerd in de digitalisering van justitie, geld dat komt uit het Europese relancefonds (Recovery en Resilience Facility - RFF). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aangekondigd. “Het gaat om een historische investering”, klinkt het. “We willen justitie sneller, straffer en menselijker maken.”