Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © BELGA

Van Peteghem wil 1,4 miljard euro extra van banken

De kans bestaat dat de Belgische banken bijna 1,4 miljard euro extra op tafel zullen moeten leggen voor het depositogarantiefonds in ons land. Dat is het gevolg van een wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) dat ‘De Tijd’ kon inkijken.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. ONZE OPINIE. Politieke partijen zitten op zo’n berg geld dat ze niet meer weten wat ermee te doen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Politieke partijen zitten op zo’n berg geld dat ze niet meer weten wat ermee te doen

  Kniesoren zijn wij. U en ik. Wat lopen we te sakkeren over een nakende recessie, exploderende energieprijzen, hoge belastingen, onbetaalbare pensioenen en dure huizen? Terwijl er mensen zijn met echte besognes. Zoals de voorzitters van onze politieke partijen. Zij zitten op zo’n berg geld dat ze niet eens meer weten wat ze ermee moeten doen. Te veel koopkracht hebben, het is ook iets.