Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © BELGA

Van Peteghem verzet zich tegen fiscaal voordelige stroomfactuur: “Snel paal en perk stellen aan deze nieuwe verloningstechniek”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verzet zich tegen de plannen van energiebedrijf Luminus om een aanbod te lanceren waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. "De minister bekijkt met de administratie op welke manier we snel paal en perk kunnen stellen aan deze nieuwe verloningstechniek", legt woordvoerster Miet Deckers uit.

33 reacties

 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Eerlijker en doorzichtiger fiscaliteit zou kunnen helpen! En vooral lagere belastingen, en dan wat minder subsidies en diverse steun rondstrooien. Minder uitzonderingen en zijwegjes om vriendjes te bevoordelen.
 • Benny Deridder

  2 maanden geleden
  Van Peteghem, zorg eerst voor minder bedrijfsvoorheffing, zodat het niet loont achterpoortjes te moeten zoeken. Arbeid wordt in België afgestraft. Kapitaalkrachtigen en doppers, die hebben het hier goed.
 • mutley dastardly

  2 maanden geleden
  Van Peteghem heeft gelijk - het loon moet het loon zijn! Schaf alle cheque-systemen af en verlaag de fiscaliteit met een paar %.
 • Marleen Sauvillers

  2 maanden geleden
  Het enige probleem is dat er geen geld is.Het zou normaal moeten zijn dat werkende mensen hun rekening kunnen betalen. Ik dacht dat cdnv een sociale partij is.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  en deze die in pensioen zijn zijn er weer het slachtoffer van
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.