Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © BELGA

Van Peteghem verzet zich tegen fiscaal voordelige stroomfactuur: “Snel paal en perk stellen aan deze nieuwe verloningstechniek”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verzet zich tegen de plannen van energiebedrijf Luminus om een aanbod te lanceren waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. "De minister bekijkt met de administratie op welke manier we snel paal en perk kunnen stellen aan deze nieuwe verloningstechniek", legt woordvoerster Miet Deckers uit.

33 reacties

 • Jean Donny

  1 jaar geleden
  Eerlijker en doorzichtiger fiscaliteit zou kunnen helpen! En vooral lagere belastingen, en dan wat minder subsidies en diverse steun rondstrooien. Minder uitzonderingen en zijwegjes om vriendjes te bevoordelen.
 • Benny Deridder

  1 jaar geleden
  Van Peteghem, zorg eerst voor minder bedrijfsvoorheffing, zodat het niet loont achterpoortjes te moeten zoeken. Arbeid wordt in België afgestraft. Kapitaalkrachtigen en doppers, die hebben het hier goed.
 • mutley dastardly

  1 jaar geleden
  Van Peteghem heeft gelijk - het loon moet het loon zijn! Schaf alle cheque-systemen af en verlaag de fiscaliteit met een paar %.
 • Marleen Sauvillers

  1 jaar geleden
  Het enige probleem is dat er geen geld is.Het zou normaal moeten zijn dat werkende mensen hun rekening kunnen betalen. Ik dacht dat cdnv een sociale partij is.
 • Pat Debal

  1 jaar geleden
  en deze die in pensioen zijn zijn er weer het slachtoffer van
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.