Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V)
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) © Photo News

Van Peteghem: “Geen sprake van verhoging btw sloop en wederopbouw”

De verlaagde btw op sloop en wederopbouw wordt na 2023 niet opnieuw verhoogd. Dat benadrukt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Het tarief is al enige tijd verlaagd tot 6 procent en er is “geen sprake van” een verhoging, luidt het. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) had gisteren aangeklaagd dat het tarief na 2023 opnieuw zou verhogen. Ze had het over een compleet verkeerd signaal.

  1. Premier De Croo blijft geloven in werkzaamheidsgraad van 80 procent: “We zijn al fors naar boven gegaan, in crisistijd”
    Play

    Premier De Croo blijft geloven in werkzaam­heids­graad van 80 procent: “We zijn al fors naar boven gegaan, in crisistijd”

    Het is de federale regering na urenlang vergaderen gelukt een begroting op te stellen voor 2023 én 2024. Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigde de beleidskeuzes die gemaakt zijn bij VTM NIEUWS. Hij maakte zich ook sterk dat er wel degelijk al een aanzet is gegeven voor een fiscale hervorming die tegen 2024 meer vorm zou moeten krijgen. Hij is er ook nog altijd van overtuigd dat de vooropgestelde tewerkstellingsgraad van 80 procent kan worden gehaald.