Belga / VTM Nieuws
Volledig scherm
© Belga / VTM Nieuws

Van Peteghem (CD&V) sabelt mestactieplan Demir (N-VA) neer: “Dit plan brengt tienduizenden jobs in de voedingssector in gevaar”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir betreurt dat er zaterdag een tekst over het nieuwe mestactieplan (MAP7) is gelekt. Volgens de N-VA-minister gaat het om een “georganiseerde aanval” en is de tekst bewust gelekt met als bedoeling het overleg te “torpederen”. Dat heeft Demir gezegd in De Zevende Dag. Bij VTM Nieuws gaf vice-premier Vincent Van Peteghem (CD&V) aan het niet eens te zijn met het plan van Demir. “We kunnen niet voortwerken op basis van het plan dat vandaag op tafel ligt.”

287 reacties

 • phil smedts

  3 maanden geleden
  En waarom mag de burger van NVA Zuhal Demir niet weten wat de overheid aan het bekokstoven is ? De overheid is er toch voor de burger, of denkt NVA daar anders over ?
 • Danny Damiaens

  3 maanden geleden
  De boeren zouden beter gaan reklameren bij CD&V,want hun grote moederpartij in Europa heeft deze richtlijnen opgelegd aan ons land en Nederland!Oeps dat wisten ze niet!
 • oswald billiet

  3 maanden geleden
  Er is te veel mest? Wat dan met de gascentrales, ik bedoel de BIO gascentrales die er zouden moeten zijn om dat mestoverschot weg te werken. Waarom wordt dat niet gekoppeld als oplossing voor een probleem dat al vele jaren de kop opsteekt?
 • vanaeken jokke

  3 maanden geleden
  Cd&v heeft geen rug ze denken nog altijd dat ze de heersers zijn met 8 % maar het tijdperk van trado partijen is voorbij.
 • Ludo Van Damme

  3 maanden geleden
  Wat Vlaanderen zelf doet, doet ze beter ? Ik twijfel ten zeerste aan dit N-VA-Vlaanderen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappillen: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”
  PREMIUM

  Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappil­len: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”

  Als je wil afbouwen met slaappillen, kan je daar sinds gisteren, 1 februari, ook bij de apotheker voor terecht. Want we nemen met z’n allen te veel slaapmedicatie. Jaarlijks worden er in ons land 400 miljoen dosissen verkocht. Tv-maker Wim Lybaert (54) en oud-reporter bij Radio 2 Kris Baert (68) getuigen over hun gevecht tegen slaappillen. “Overdag voel je je alsof er een snelheidsbeperking op je verstand staat, je creativiteit vlakt af”, vertellen ze.