Van Overtveldt: "Wie dit een rekenfout noemt, kent de definitie van een begrotingscontrole niet"

UpdateDe fiscale ontvangsten vallen dit jaar 882 miljoen euro lager uit dan gedacht. Dat blijkt uit nieuwe ramingen van Financiën die gisteren binnen de regering werden besproken, dat schrijft De Tijd vandaag. Volgens de krant reageerde premier Michel op de ministerraad ontstemd op het nieuws. Maar minister van Financiën Van Overtveldt pareert de kritiek: dit zijn geen definitieve cijfers.

 1. Vlaanderen gaat vervuilende wagens extra belasten
  Play
  Septemberverklaring

  Vlaanderen gaat vervuilen­de wagens extra belasten

  De Vlaamse regering is erin geslaagd het tekort voor 2016 beperkt te houden en wil in 2016 4,5 miljard euro investeren. De Vlaamse regering heeft wel bijkomend bespaard, maar "gematigd en gespreid". "Niet ondanks, maar dankzij deze besparingen creëren we perspectief, perspectief om te groeien", zo zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag in zijn Septemberverklaring. Daarnaast kondigde de regering ook een hervorming van de verkeersbelasting aan.
 2. Vlaamse begroting gaat in het rood
  Play
  Video

  Vlaamse begroting gaat in het rood

  De Vlaamse regering heeft afgelopen nacht een akkoord bereikt over de begroting 2016. Het tekort voor volgend jaar zou onder de 200 miljoen euro liggen, met name rond de 170 miljoen euro, maar dan exclusief de extra uitgaven voor maatregelen voor de vluchtelingencrisis. Dat heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen. Om 14 uur geeft minister-president Geert Bourgeois meer uitleg in zijn Septembeverklaring en nadien volgt nog een persconferentie over de begroting.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.