Van Overtveldt: "Wie dit een rekenfout noemt, kent de definitie van een begrotingscontrole niet"

UpdateDe fiscale ontvangsten vallen dit jaar 882 miljoen euro lager uit dan gedacht. Dat blijkt uit nieuwe ramingen van Financiën die gisteren binnen de regering werden besproken, dat schrijft De Tijd vandaag. Volgens de krant reageerde premier Michel op de ministerraad ontstemd op het nieuws. Maar minister van Financiën Van Overtveldt pareert de kritiek: dit zijn geen definitieve cijfers.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Vlaanderen gaat vervuilende wagens extra belasten
  Play
  Septemberverklaring

  Vlaanderen gaat vervuilen­de wagens extra belasten

  De Vlaamse regering is erin geslaagd het tekort voor 2016 beperkt te houden en wil in 2016 4,5 miljard euro investeren. De Vlaamse regering heeft wel bijkomend bespaard, maar "gematigd en gespreid". "Niet ondanks, maar dankzij deze besparingen creëren we perspectief, perspectief om te groeien", zo zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag in zijn Septemberverklaring. Daarnaast kondigde de regering ook een hervorming van de verkeersbelasting aan.
 3. Topambtenaren trekken aan alarmbel over personeelsbesparingen regering
  Vlaamse ambtenaren

  Topambtena­ren trekken aan alarmbel over personeels­be­spa­rin­gen regering

  De topambtenaren binnen het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) trekken aan de alarmbel over de personeelsbesparingen die de Vlaamse regering vraagt. Tegen 2019 moet het beleidsdomein MOW het met 452 koppen minder doen. Maar die personeelsvermindering "brengt de uitoefening van kerntaken door het beleidsdomein in het gedrang". Zo zegt het managementcomité van het beleidsdomein in een nota. In een reactie aan Belga bevestigt secretaris-generaal Filip Boelaert dat "die bezorgheid is gesignaleerd" en "onderdeel uitmaakt van het overleg met het kabinet".