Johan Van Overtveldt (N-VA)
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt (N-VA) © EPA

Van Overtveldt over VRT-journalist: “He's gay"

Een opmerking van Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) in verband met de homoseksualiteit van een VRT-journalist, maakt vanavond heel wat reacties los op de sociale media. De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt zelfs om "uitleg" van de vroegere Belgische minister van Financiën.

17 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  En dan wat dat ? Hij mag mij gerust "hetero" noemen want dat ben ik.Zou ik dan ook moeten verontwaardigd zijn omdat hij zeggen zou dat ik een "hetero" ben ? Neen ? Waarom dan niet in het geval van "hetero" ?
 • Leo De Clercq

  2 jaar geleden
  @henri dederen: "het is MR Bahri" had voldoende geweest. Ik ben homo. Ik ben geout. Maar ik "pak niet graag uit" met niets. Stilaan is onze maatschappij hieromtrent aan het veranderen, oa door de gay prides. Wie mij een erectie bezorgt is mijn zaak. Ik krijg ook soms nog brieven en mails met "Mevrouw" zelfs met mijn voornaam naam voluit gechreven! De vriend van Riadh heeft een duidelijke mannelijke naam. Maar sommige administrators zijn heel onachtzaam.
 • Leo Van Rillaer

  2 jaar geleden
  Begrijp de commotie niet? Van Overtveldt zegt de waarheid en de "weldenkenden" zijn op hun gevoelige, lange teentjes getrapt! Hilarisch, toch?
 • Henri Dederen

  2 jaar geleden
  Wat is er verkeerd met het woord gay? Men pakt toch maar al te graag uit met gay-parades.
 • Peter Backx

  2 jaar geleden
  Wat is het probleem als men openlijk voor honderdduizenden kijkers zijn geaardheid etaleert? Is het woord gay dan een probleem?