Gerecht kijkt of er iets fout liep bij Pukkelpop
Volledig scherm
PREMIUM
Gerecht kijkt of er iets fout liep bij Pukkelpop © Mine Dalemans

Van organisatie die jeugd artistiek wil ontplooien naar commercieel bedrijf: zo werd de vzw Pukkelpop een bvba (en kijkt het gerecht of er gesjoemeld werd)

Gebruikte het bedrijf achter Pukkelpop miljoenen die eigenlijk bestemd waren voor sociale doelen, om commerciële activiteiten te financieren? Het zou gaan om een bedrag van 3,74 miljoen euro, dat onterecht zou aangewend zijn. Het gerecht bekijkt de zaak. De coronasteun van 1,8 miljoen euro die Pukkelpop van de Vlaamse regering zou krijgen, is even in de koelkast gestoken. Wat is er aan de hand bij de organisatie die begon als vzw en nu een miljoenenomzet draait? 

11 reacties

 • Luc Devriese

  1 maand geleden
  Politici ken je prioriteiten en gebruik het geld waarvoor het nodig is, zorg ,pensioenen ,hulp aan mensen in nood, maar toch niet voor mensen die festivals organiseren en er zelf nog eens rijkelijk van leven
 • Marc Stromberg

  1 maand geleden
  Pukkelpop in Hasselt, Suikerrock in Tienen, Let's Go Urban in Antwerpen en zo aullen er nog wel een aantal zijn die overal subsidies en sponsolgeld gaan oprapen, alle werk door vrijwilligers laten doen en waarvan de top ieder jaar een bedrag met vijf of zes nullen op hun eigen bankrekening bijschrijft.
 • Jeannine De Ceuster

  1 maand geleden
  Alle subsidies stoppen aan festivals en deze geven waar het echt nodig is zoals gehandicaptenzorg, zorgsector en onderwijs. Festivals schieten als paddestoelen uit de grond en we weten nu hoe dit komt. Afschaffen !
 • Robert Bessems

  1 maand geleden
  Een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) die dus 7 miljoen overschot heeft. Je moet het maat kunnen. En dan vlug een vennootschap oprichten en “goodwil” uitbetalen aan de aandeelhouders…..
 • andree van hulle

  1 maand geleden
  waar hebben we dat enkele maanden geleden ook gehoort die vzw met artistieke ambities voor ontplooiing van jongeren? Er moet dringen echte controles komen waar de geldstromen van wij de belastingsbetaler naartoe gaan3 om zo de malafiede vzw eruit te halen
 1. Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. "De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie", klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
 2. Crevits: “Subsidies Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot onderzoek van parket is afgerond”

  Crevits: “Subsidies Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot onderzoek van parket is afgerond”

  Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dit na een artikel van de satirische website 't Scheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging. Pieter Strauven, woordvoerder van het parket Limburg, bevestigt aan HLN LIVE dat er een opsporingsonderzoek is gestart. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) heeft in de commissie Economie vanochtend laten weten dat de subsidies aan Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot het onderzoek is afgerond.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Premier roept morgen kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes “moeilijk te vermijden”
  Play
  313

  Premier roept morgen kernkabi­net bijeen: bredere mondmasker­plicht in binnenruim­tes “moeilijk te vermijden”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Dat meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs zondag aan Belga. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken. “Federaal hoor ik weinig of geen tegenstanders, en ook binnen de Vlaamse regering is daartegen weinig verzet”, vertelt politiek journalist Hannelore Simoens in VTM Nieuws.