Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Belga

Van omgegooide bloembakken tot “ik kom je thuis opzoeken”: steeds meer agressie tegen VDAB-medewerkers

De personeelsleden van VDAB die mensen aan een job helpen, worden steeds vaker het slachtoffer van ernstige vormen van agressie. Het gaat dan zowel over verbaal als fysiek geweld. Zo stak een wanhopige werkzoekende in het kantoor zelfs zijn eigen hand in brand.

57 reacties

 • joachim albert

  1 maand geleden
  "Gewoon" stempelen - dagelijks of 2-dagelijks - terug invoeren, dit werk overlaten aan werklozen, hebben die al een job, zwartwerk wordt moeilijk en "lange vakanties" ook... Dit goed controleren en de mensen in het buitenland moeten niet meer betaald worden, sowieso niet beschikbaar voor arbeidsmarkt. Geen dank.
 • Geert Blanchart

  2 maanden geleden
  Gewoon Flexijobs toe laten voor werklozen en zieken ... Je zult zien hoe de cijfers gaan zakken ... Ze zullen wel Flexi werken !
 • Renaat Florizoone

  2 maanden geleden
  Het grootste probleem in dez tijd is dat de meeste mensen hun rechten kennen maar niet hun plichten...
 • François THIJS

  2 maanden geleden
  Ik heb in de jaren '80 voor de VDAB gewerkt. Toen nog RVA. Natuurlijk zitten tussen de werklozen profiteurs, maar er zijn ook mensen die niet weten hoe ze de financiële eindjes aan elkaar moeten knopen. En ook die situatie doorgeven aan hun kinderen. Maar ja, veralgemenen is natuurlijk gemakkelijk. Zoals vroeger met de verhalen over de vrouw van de notaris en dokter. En als men de regels strenger maakt, vrees ik dat men in de eerste plaats niet 'de slechten', maar vooral 'de goeden' zal treffen.
 • Rik Vandewalle

  2 maanden geleden
  Is niet moeilijk om op te lossen, het geen dat ze dan nog bezitten afnemen.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  33

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.