Onder anderen Jan Jambon (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V) woonden de voorstelling van de experts bij.
Volledig scherm
Onder anderen Jan Jambon (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V) woonden de voorstelling van de experts bij. © BELGA

Van laptop voor elk kind tot ‘woonzorghuizen’: relancecomités presenteren plannen voor welvarender Vlaanderen

CoronacrisisElk kind een laptop en toegang tot het internet, het organiseren van herfst- en winterscholen, een leer- en loopbaankrediet voor iedereen, woonzorgcentra omvormen tot kleinschaliger woonzorghuizen, de oprichting van een wetenschappelijke raad voor regeringsbeleid (WRR) naar Nederlands model,.... Het zijn maar enkele van de vele aanbevelingen die de twee relancecomités - een economisch en maatschappelijk - vandaag hebben voorgesteld aan de Vlaamse regering. Hun rapporten moeten helpen om het relancebeleid in Vlaanderen na de coronapandemie vorm te geven.

20 reacties

 • Jennifer Peeters

  11 maanden geleden
  Weeral geld uitdelen dat er niet is. Waarom moet de belastingbetaler mee betalen voor die laptops. Dat die ouders dat eens zelf betalen. Ze krijgen kindergeld en voordelen genoeg!!!
 • Karel Van Beeck

  11 maanden geleden
  200000 mensen die noodhulp nodig hebben in een welvarender Vlaanderen.
 • nico vets

  11 maanden geleden
  Mijn relanceplan...Twee derde van de politiekers buiten.Vlaanderen en Wallonie splitsen maar als vrienden niet als vijanden.Elk op eigen benen laten staan,en de ene kant moeit zich politiek niet met de andere.Geld van Vlaanderen blijft hier en vice versa voor Wallonie.
 • Emi Hergersberg

  11 maanden geleden
  Wat onze politiekers voortreffelijk doen, zijn putten graven door teveel geld uit te geven. Leerlingen kunnen tegenwoordig nog amper een pen vasthouden, leesbaar schrijven of 10 zinnen onthouden zonder hun laptop. Dat noemt men "de vooruitgang" Heerlijk dat ik het schoolgaan zonder heb mogen doen zonder al dat prestige gedoe... Veel leerlingen gebruiken de laptop niet om te studeren maar hoofdzakelijk om "spelletjes" te spelen
 • jos De Decker

  11 maanden geleden
  Minder discriminatie op basis van leeftijd en ras door de werkgevers zou ook al veel kunnen helpen om die 80 % werkzaamheidsgraad te benaderen.