DR
Volledig scherm
© DR

Van Langenhove vraagt bijkomend onderzoek in zaak rond Schild & Vrienden

De Gentse raadkamer behandelt normaal gezien maandag de zaak rond Schild & Vrienden, waarbij het parket de verwijzing vraagt voor oprichter Dries Van Langenhove en acht andere personen die lid waren van de groepering, voor inbreuken op de racismewetgeving. Zijn advocaat vraagt echter bijkomend onderzoek, gezien de beslissing van onderzoeksrechter Annemie Serlippens om zich terug te trekken na een wrakingsverzoek.

3 reacties

 • Freddy De Vos

  2 weken geleden
  Dries is een geëvolueerde nazi. Je moet zijn YouTube kanaal maar eens bekijken. Het enige wat hij wil is de bevolking tegen elkaar opzetten! Hij denkt dat hij een genie is, maar hij is gewoon een extreem rechtse marginale debiel! Met zo'n politici heb je direct een Wereldoorlog 3, grote bek... Maar geen verstand! En zijn clubje "Schildpad en "vrienden" kunnen de hoogste boom in!
 • Yovanni Rochus

  2 weken geleden
  Privé of niet, racisme hoort niet in onze SAMEN-leving, Tamzin. Heb je daarover al eens nagedacht?
 • Tamzin Andersen

  2 weken geleden
  Wat mij ontzettend stoort is dat het om “geheime” en “besloten” chatgroepen gaat. Wat ik privé in mijn familie- of vriendengroep zeg, heeft niet als doel in de media te verschijnen, daarom heet het “privé”. Enig idee wat de groepen die zich aangevallen voelen privé in hun geheime chatberichten over anderen zeggen ?
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein