Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © BELGA

Van Langenhove en acht andere leden Schild & Vrienden riskeren vervolging voor racisme

Negen leden van de extreemrechtse jongerenvereniging Schild & Vrienden worden beschuldigd van inbreuken op de antiracismewet. Sommigen hebben ook een aanklacht van negationisme aan hun broek, weet ‘De Morgen’. Blikvanger Dries Van Langenhove wordt onder meer verdacht van het aanzetten tot haat en de verkoop van pepperspray (een verboden wapen; nvdr). 

66 reacties

 • Jan Verbruggen

  3 maanden geleden
  Amai. De pers heeft haar best gedaan om alle mogelijke sporen op te vissen om toch maar te kunnen gebruiken om Van Langenhove erbij te lappen. Zelfs experten zijn ingeschakeld om te bewijzen dat hij sporen zou gewist hebben op internet. Misschien diezelfde experten eens naar de facebook van El Kaouakibi laten kijken, en eens zie wat sporen daar gewist zijn. Maar neen. Rechtse potentiele terroristen zijn véél gevaarlijker dan dieven, fraudeurs, enz. Sukkelaars!
 • Els Martin

  3 maanden geleden
  Jacky deanyer, alle partijen betalen voor campagnes maar delen het niet zomaar uit om hun kandidaten te verrijken...
 • Patrick Hoogers

  3 maanden geleden
  Eindelijk en terecht... Ergers van alles 6 ervan hebben een of anderen functies binnen Vlaams Belang wat maakt Vlaams Belang erger dan Vlaamse Blok... En dan de schijn zelfstandig Dries die geniet volop van het geld en propaganda machine van Vlaams Belang, dus is hij feitelijke een Vlaams Belang verkozen
 • Jacky Denayer

  3 maanden geleden
  Dat VB 34.000€ betaalt voor de campagne van een zogezegde onafhankelijke passeert onder de radar van de huidige polemiek voor campagne tussenkomsten.
 • Jos Brems

  3 maanden geleden
  Wat een misdaad : pepperspray verkopen. Alle voorwendsels zijn blijkbaar goed om Vlaams Belang te bashen.
 1. Ook federale regering komt met eigen exitplan voor Overlegcomité

  Ook federale regering komt met eigen exitplan voor Overlegco­mité

  In navolging van het Vlaamse exitplan zal ook de federale regering dinsdag op het Overlegcomité een eigen versoepelingsplan op tafel leggen, meldt VTM NIEUWS. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zou met een soort compromisvoorstel komen, met het grootste verschil in de datum voor de volledige heropening van de horeca. Voor de Vlaamse regering mag de horeca vanaf 1 juni ook weer binnen open, de federale regering lijkt eerder te opteren voor 9 juni.
 2. Veerle Heeren zet toch een stap opzij
  PREMIUM

  Veerle Heeren zet toch een stap opzij

  Exact twee uur was er nodig voor de gemeenteraad van Sint-Truiden om te beslissen dat Veerle Heeren de sjerp behoudt, ondanks het vaccinatieschandaal waarin de burgemeester verwikkeld raakte. Haar coalitiepartners keurden wat ze deed openlijk af, maar willen toch met Heeren verder: “We gaan de stad niet nog dieper in crisis storten door ze onbestuurbaar te maken.” Pas na afloop van de gemeenteraad volgde de échte verrassing, en liet Veerle Heeren alsnog weten tijdelijk een stap opzij te zetten. Ze blijft burgemeester, maar de eerste schepen neemt het roer nu toch even van haar over.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den