Knaldrang is een van de woorden met een link met het coronavirus.
Volledig scherm
Knaldrang is een van de woorden met een link met het coronavirus. © Diedjies

Van knaldrang tot boosterprik: pandemie schemert opnieuw door in shortlist Woord van het Jaar

Ook dit jaar heeft de coronapandemie een invloed op de nominaties voor het Woord van het Jaar. Onder de vijftien kanshebbers die Van Dale Uitgevers heeft bekendgemaakt, zijn verschillende woorden die met de pandemie te maken hebben.

1 reactie

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  over é decennia hoop ik in een of ander verklarend woordenboek de juiste omschrijving te vinden van het grote wondermiddel als de "boosterprik" :-)
 1. Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatieproblemen: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”
  Royalty
  19

  Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatiepro­ble­men: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”

  In een documentaire die binnenkort uitgezonden wordt op RTBF vertelt koningin Paola (84) uitgebreid over de moeilijkheden die ze meemaakte in haar huwelijk met koning Albert (87). Ze verwijst ook naar de buitenechtelijke dochter van haar echtgenoot, prinses Delphine (53), die sinds vorig jaar officieel deel uitmaakt van de koninklijke familie. Dat schrijft Paris Match.
 2. Lachaert (Open Vld) lanceert vernieuwingsoperatie én twee nieuwe ondervoorzitters
  Nieuws

  Lachaert (Open Vld) lanceert vernieu­wings­ope­ra­tie én twee nieuwe ondervoor­zit­ters

  Egbert Lachaert heeft op de digitale nieuwjaarsreceptie van Open Vld de vernieuwingsoperatie ‘Liberaal Vuur’ gelanceerd. Tegelijk werden ook twee nieuwe ondervoorzitters, Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose en Kamerlid Jasper Pillen, voorgesteld om die vernieuwing te trekken. Zij nemen de plek van Alexander De Croo in. “Met veel plezier sta ik mijn rol af, zij gaan dat schitterend doen”, stelt de premier.