Kyra Gantois en Anuna De Wever in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kyra Gantois en Anuna De Wever in betere tijden. © Photonews

Van klimaatspijbelaars naar klimaatkibbelaars: “Kijk niet naar elkaar, maar richt jullie op gezamelijk doel”

Het blijft maar pruttelen tussen Anuna De Wever (18) en Kyra Gantois (20). De klimaatspijbelaars zijn klimaatkibbelaars geworden. Nog eventjes en de doorsnee Vlaming heeft, door al dat gehakketak, de buik vol van de klimaatstrijd. “Zo’n vaart zal het niet lopen”, denkt de ‘groene’ minister van staat Jos Geysels. “De stroming is zo breed gedragen, een ruzietje gaat de zaak echt niet hypothekeren.”

72 reacties

 • Jef Lois

  3 jaar geleden
  Als de pers twee mand ADW stil zwijgt en haar geen forum meer geeft spreekt niemand meer over dit verwend kind. Dat ze eens bekend maakt hoeveel vluchten ze vorig jaar genomen heeft en waar naar toe? Heb zelfs gelezen dat ze naar New York gevlogen is om te gaan winkelen. En haar kamer hebben ze op TV laten zien een stort is er niks tegen en degelijk figuur gaat het ons komen vertellen.
 • Mathieu Peeters

  3 jaar geleden
  Dat ze eerst eens beginnen na te denken wat ze willen, en zich niets laten opdringen vanhun eigen moeder die zelf niet eens weet wat ze wil en gewon een pion is van groen. mensen zonder karakter noem ik dat, zelf niet eens weten wat ze willen. En hoe kan een snotbel van nog geen 20 weten wat de weereld wil. Dus allemaal voor geschotelde zever van die kiekens van groen hier die zelfs verloren hebben met de verkiezingen.
 • Daniël Maenhaut

  3 jaar geleden
  De Geysels ging ook eens de wereld veranderen... dus not !!! En de wet : is deze plots veranderd ? Men mocht toch niet spijbelen, onder gelijk welke drogreden dan ook ??? Of omdat het massaal gebeurt ? De speeltijd (vakantie) is voorbij, kindjes !!!
 • Marc Reynaert

  3 jaar geleden
  Gedrag van kleine kinderen omdat Anuna Kyra heeft laten vallen voor haar huidige vriendin...
 • Natalie Vanhoof

  3 jaar geleden
  Nog eventjes? Neeneen de doorsnee vlaming heeft al láng de buik vol van die schreeuwende pubers en de ontoelaatbare toestanden om eventjes te gaan kamperen in de wetstraat, op podiums springen waar mensen ongestoord willen feesten, geen krant meer open kunnen doen zonder die Anuna tegen te komen en het waanzinnigste van al dat oproepen tot spijbelen. Genoeg. Gewoon genoeg.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. REPORTAGE. Vogelopvangcentrum ontfermt zich over recordaantal jonge egels en houtduiven door de droogte: “Zet een bakje water en natte kattenbrokken in de tuin”
  Beernem

  REPORTAGE. Vogelop­vang­cen­trum ontfermt zich over recordaan­tal jonge egels en houtduiven door de droogte: “Zet een bakje water en natte kattenbrok­ken in de tuin”

  “Ongezien”, noemt vrijwilliger Marina Jonckheere de situatie in Vogelopvangcentrum Bulskampveld in Beernem. Tussen de 350 en 400 vogels verblijven er momenteel. Ze sterken aan, nadat ze uitgedroogd zijn binnengebracht door mensen. De warme en droge zomer eist zijn tol in de natuur. “We zitten stilaan aan onze limiet", zegt ze.