De fabriek van Van Hool in Koningshooikt.
Volledig scherm
De fabriek van Van Hool in Koningshooikt. © Van Hool

Van Hool bouwt megafabriek in Verenigde Staten: "We willen 400 bussen per jaar produceren"

Busbouwer Van Hool start dit jaar met de bouw van een megafabriek in de Verenigde Staten. De fabriek komt in de staat Tennessee, in het zuidoosten van de VS, zegt topman Filip Van Hool. De busbouwer wil ermee inbreken op de Amerikaanse markt van het openbaar vervoer. ACV-Metea vreest dat de werkgelegenheid in de Belgische vestiging in het gedrang komt.

10 reacties

 • Daniel Knops

  5 jaar geleden
  Ooit waren er in Koningshooikt stakingen voor een paar centen maaltijdcheque verhoging, men jaagt werkgevers weg.
 • lieve vanderstraeten

  5 jaar geleden
  Daar gaan de job jobs jobs, doe nog wat buitenlandse missies ze brengen op, natuurlijk niet voor uw eigen burgers, die moet hier in armoede beginnen te leven.
 • Marc Baeyens

  5 jaar geleden
  Het resultaat van de vakbonden en de linkse politiek geeft mooie resultaten. Hun 'sociale' bekommernissen laten werkgelegenheid en kapitaal even snel wegvloeien uit Vlaanderen als het aanzuigen van immigranten uit Soedan.
 • Roeland Van de Wal

  5 jaar geleden
  karin verwimp: Yep,ge kunt dan naar ginder gaan als de Amerikaanse regering niet gesloten is,lool....
 • karin verwimp

  5 jaar geleden
  Nemen die geen Belgen aan om daar te gaan werken? Ik wil gerust verhuizen naar ginder!
 1. Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreurplannen eerder al gearresteerd

  Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreur­plan­nen eerder al gearres­teerd

  De politie heeft acht mensen opgepakt - drie in Brussel en vijf in Antwerpen - die ervan verdacht worden een aanslag te willen plegen in ons land. Dat deelt het federaal parket mee in een persbericht. “Er waren voorbereidende handelingen”, zegt Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. Volgens het federaal parket moeten we de verdachten situeren in het radicaal islamistische milieu. De jongeman die opgepakt is in Eupen, is geen onbekende bij het gerecht. Hij wilde twee jaar geleden al een aanslag op de politie plegen.