Photonews/Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews/Klaas De Scheirder

Van Hof van Cleve tot Sportpaleis, 6 horecaondernemers over hun energiefactuur: “Amper acht maanden open en al 21.000 euro moeten bijbetalen. Dat kan toch niet?”

Na twee jaar corona-ellende zaten veel horecaondernemers al flink op hun tandvlees, maar nu raken ze echt van de regen in de drop. Zes stemmen uit de horeca over hun torenhoge energiefactuur. “We besparen waar we kunnen: frigo’s samenvoegen en de lichten pas aan als het echt nodig is, maar zelfs dan besparen we nog geen 50 euro op een maand.”

146 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  2 maanden geleden
  P.G . moet zeker niet klagen ,als je daar met 2 gaat eten ben je meer dan 1000 euro kwijt en het zit er alle dagen vol !
 • Annick Vandenbrande

  2 maanden geleden
  Hoeveel voedingswaarde zit er eigenlijk in zo'n 'schilderij' op je bord? Achteraf nog ne friet met stoofvlees gaan eten, al echt meegemaakt.
 • Guido van driel

  2 maanden geleden
  Lekker vers zelf koken. Van alles uitproberen, creatief zijn. Seizoensprodukten kopen en uiteraard een lekker wijntje aan democratische prijzen. Ver weg van die opgefokte toestanden in restaurants incluisief de schandelijk dure wijnkaart.
 • Guy Deckers

  2 maanden geleden
  Een paar voorbeelden : Hof van Cleve : Balans per eind 2021. Eigen Vermogen : 3,8 mio, Netto Winst : 953000 euro. Tweede voorbeeld : Sportpaleis : Eigen Vermogen : 25 mio, Vorst Nationaal : EV 11,6 mio
 • Luc Devriese

  2 maanden geleden
  Voor de gewone mensen is ook alles veel duurder geworden dus dat ze hun prijzen maar verhogen, straks zal het zichzelf wel verbieden om op restaurant te gaan
 1. Aantal coronabesmettingen stijgt, maar hoe groot is de kans dat we opnieuw een mondmasker moeten dragen?
  19

  Aantal coronabe­smet­tin­gen stijgt, maar hoe groot is de kans dat we opnieuw een mondmasker moeten dragen?

  Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land en het aantal ziekenhuisopnames zitten opnieuw in de lift. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Moeten we binnenkort weer een mondmasker dragen? Volgen Steven Van Gucht is die kans klein: “Overheden leggen niet graag verplichtingen op en we zitten ook niet met een epidemiologische noodzaak.” Volgens de viroloog is het dragen van een mondmasker wel een “goede wintergewoonte”.
 2. 60% van cafés en restaurants denkt eraan prijzen te verhogen door duurdere energiefactuur: Horeca Vlaanderen vraagt dringend maatregelen

  60% van cafés en restau­rants denkt eraan prijzen te verhogen door duurdere energiefac­tuur: Horeca Vlaanderen vraagt dringend maatrege­len

  Wel 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs hun zaak te sluiten. Bovendien krijgen cafébazen en restauranthouders uit nòg een hoek klappen: 30 procent stelt vast dat ook de vaste klanten meer en meer thuis blijven. Horeca Vlaanderen vraagt dan ook dringende maatregelen: “Kostprijs van niets doen, zal ook groot zijn voor overheid.”