Viroloog bij Sciensano Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog bij Sciensano Steven Van Gucht. © Photo News

Van Gucht waarschuwt jongeren voor complottheorieën: “Het virus is onzichtbare vijand, deze crisis is wel degelijk zeer reëel”

Op sociale media circuleerden de voorbije maanden honderden complottheorieën over het coronavirus. De kwestie werd aangehaald door viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie over het coronavirus. “Deze reacties zijn volkomen begrijpelijk”, aldus Van Gucht. “Maar het virus is een onzichtbare vijand, deze crisis is wel degelijk zeer reëel", zei hij ook.

62 reacties

 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  Er is geen complot. Er is een strategie. Niet van politici overal, maar een strategie van China. Economie, onderwijs, politiek, vrije meningsuiting, privacy-beleid (Tiktok?) zijn aangetast wereldwijd, het opkopen van 'van alles'. Ik ben het eens met Maxiem Geraerts. Hoe toevallig allemaal !
 • Anthony Mccord

  6 maanden geleden
  Facts liegen niet. Complot of niet de mensen beginnen stilletjes door te hebben dat dit virus een mooi excuse is om vrijheden terug te schroeven en nieuwe wetten te stemmen die onze privacy helemaal te niet doen. Allemaal voor ons eigen goed natuurlijk.Opzoeken , lezen en dubbel checken doet ogen openen.
 • Guido De Smet

  6 maanden geleden
  Groot gelijk Marcq Adriaens. In het leger leerde je ook dingen te doen die je niet leuk vond,maar gewoon omdat je overste dat beval. Zo leerde je wetten respecteren! Wetten die gemaakt zij in het algemeen belang en niet ten dienste van je eigen, egoïstisch, nietig ik persoontje.
 • Ludovic De Beuckeleer

  6 maanden geleden
  als je denkt Steve dat de jongeren er zich iets van gaan aantrekken droom dan maar verder , ze leven in hun "ik" maatschappij en trekken zich weinig of niets aan van anderen. zij willen elke week kunnen gaan feesten.
 • Hugo Hechtermans

  6 maanden geleden
  Wil Van Gucht ons ook uitleggen hoe, en door wie de virologen en hun labo's worden gefinancierd, want diens brood men eet, enz...
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"