Steven Van Gucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Van Gucht. © BELGA

Van Gucht waarschuwt: “Als we voor Pasen versoepelen, schieten we onszelf in de voet”

De kappers zijn weer aan de slag en sindsdien schreeuwt iedereen om versoepelingen: wanneer mogen we weer badmintonnen, wanneer hervatten de lessen judo en mogen we dit weekend bij zeventien graden - jawel, 17! - buiten met meer dan vier aperitieven? Helaas, volgens viroloog Steven Van Gucht is het te vroeg. “De periode tussen nu en Pasen is cruciaal. Als we nu al versoepelen, schieten we onszelf in de voet.” Van buiten sporten tot terrasjes: dit zijn de tegenargumenten van de viroloog.

274 reacties

 • Elsje vervoort

  2 jaar geleden
  Het virus zal pas stoppen als deze regering eens deftig doorééngeschud wordt bij de volgende verkiezingen. De volksvertegenwoordigers van de traditionele partijen hebben er trouwens alle belang bij om versoepelingen te eisen want zij zijn de eerste slachtoffers als hun partij stemmen verliest.
 • Natalie Verleysen

  2 jaar geleden
  Als je weet dat de wereldbank pdf's online heeft staan met een fiscale voorziening tot 2025 (tijdsduur recovery) denk ik dat er nog veel ongenoegen zal blijven bestaan.
 • Stefaan Jans

  2 jaar geleden
  Weet je wie er terug in zijn "kot" moet blijven? De virologen ! Deze blijven maar door de cameralenzen kijken ipv door de lenzen van hun microscopen. Ze hebben geproefd van het BV-schap en blijven aan doemdenken doen. Weet wel, 't aantal doden dat we de laatste maanden tellen door corona hebben we in een normaal jaar ook door de jaarlijkse griepepidemie, dus wat is het probleem? Een stuk vrijheid is op zijn plaats, horeca terug open tot circa 21.00 u, sporthalen en fitness terug openen !
 • Liliane Coeckx

  2 jaar geleden
  Doe alles open geef ons leven terug. Nu kwakkelen we al een jaar en resultaat is nul. De bevolking is niet meer mee. Kijk om u heen mensen doen alles om regels te omzeilen.
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  Men is de ganse tijd bezig met de zelfstandige ondernemers alhoewel ze een billijke sluitingsvergoeding krijgen . Maar wat dan te denken over hun personeel dat reeds maanden zonder inkomsten zit . Geen woord daarover . Persoonlijk vind ik dat we de genomen maatregelen moeten opvolgen en volg hiermee Van Gucht . VOKA moet zich onthouden , stokers kunnen we in deze tijden missen als de pest .