Van Gucht: “Vanuit virologisch standpunt heb je twee prikken nodig, ook om te reizen”

Steven Van Gucht heeft bij HLN LIVE vooruitgeblikt op het Overlegcomité van morgen waar enkele knopen over reizen zullen moeten doorgehakt worden. De versoepelingen van 9 juni ziet hij gunstig tegemoet, al is tot 50 mensen ontvangen in de achtertuin “nog te vroeg”. 

22 reacties

 • Leon Mertens

  3 weken geleden
  Veel blablablabla mijn vrouw en ik zijn 85 hebben een prik Astra gekregen moeten 12 weken wachten op tweede prik ,al onze vrienden en kennissen zijn veel jonger hebben al hun tweede prik gekregen lachen ons uit ,met wie zijn voeten speelt men heren??
 • ingrid grieten

  3 weken geleden
  Dus enkel de 80 plussers en zwaar zieke mensen kunnen op verlof en de werkende mensen moeten tijdens hun verlof thuis blijven. Daar zal de toeristische wereld heel blij mee zijn.
 • Paul Van Heurck

  3 weken geleden
  En met de derde prik zijn ze ook al bezig een never ending story.
 • Jozef Vermeulen

  3 weken geleden
  Fantastisch geregeld! Ik ben pas veilig op 31 augustus, maar WZC bewoners van 85+ kunnen wel op verlof.
 • Regina Blanckaert

  3 weken geleden
  Waarom denk je dat de meesten dit vaccin hebben laten zetten om te reizen niet om hun gezondheid dus samen uit samen thuis geen privileges voor de gevaccineerden iedereen betaald belasting dus alles gelijk voor allen
 1. Dader (99) rusthuismoord kreeg twee maanden geleden al psychose op straat: “Hij probeerde in te breken in auto ‘omdat er kinderen in vastzaten’”
  PREMIUM

  Dader (99) rusthuis­moord kreeg twee maanden geleden al psychose op straat: “Hij probeerde in te breken in auto ‘omdat er kinderen in vastzaten’”

  De 99-jarige Emiel d.H. blijft aangehouden in de gevangenis van Brugge, waar hij in de ziekenboeg verblijft. Dat besliste de raadkamer. De hoogbejaarde man wordt verdacht van het verstikken van André De Smet (75) eerder deze week in het woonzorgcentrum Kouterhof in het Oost-Vlaamse Heusden. Intussen is duidelijk dat de man al eerder een psychose kreeg op straat. “Woedend stond Emiel in maart aan de deuren van een auto te trekken”, zeggen zijn buren. “Hij dacht dat er kinderen in gevangen zaten. Toen wisten we dat er hulp nodig was.”